Sayıştay 5. Daire Başkanlığı'na Ataman seçildi

Güncelleme Tarihi:

Sayıştay 5. Daire Başkanlığına Ataman seçildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 17:15

Sayıştay 5. Daire Başkanı Süleyman Topallar'ın yerine aynı daire üyesi Taykan Ataman seçildi.Sayıştay'dan yapılan yazılı açıklamada, yaş haddinden emekliye ayrılan Sayıştay 5. Daire Başkanı Süleyman Topallar'ın yerine, Sayıştay Genel Kurulunun bugünkü toplantısında aynı daire üyesi Taykan Ataman'ın seçildiği bildirildi.

8 Mayıs 1948 tarihinde Rize'nin Hemşin ilçesinde doğan Taykan Ataman, ilk ve ortaokulu Murgul, Hemşin ve Karabük'te, liseyi İstanbul Amerikan Robert Kolejinde burslu olarak tamamladı.

1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Ataman, 1973'te Giresun Valiliğinde maiyet memuru olarak göreve başladı.

Şabanözü, Meriç, Demirköy, Hilvan, Banaz ve Elbistan kaymakamlıklarından sonra 1986 yılında mülkiye müfettişi, 1988 yılında da mülkiye başmüfettişi olan Ataman, teftiş kurulu başkan yardımcılığı ve bakan danışmanlığı yaptı.

“İngiltere'de Ombudsman Kurumu-İdarenin Parlamento Tarafından Denetimi” ve “Ombudsman ve Temiz Toplum” makaleleri ile “Ombudsman Sisteminin İslami Temelleri” başlıklı çevirisi yayımlanan Ataman, TBMM tarafından 29 Nisan 1998 tarihinde Sayıştay üyesi seçildi.

İleri derecede İngilizce ve Fransızca bilen Ataman, evli ve 3 çocuk babası.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!