Bordo berelilerin yerine JÖAK geldi

Güncelleme Tarihi:

Bordo berelilerin yerine JÖAK geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2010 12:09

İmralı Adası’nda bulunan 12 kişilik bordo berdeli timinin yerine aynı eğitimlerden geçen JÖAK timi geldi.

Haberin Devamı

İMRALI Adası’ndan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait 12 kişilik timin çekilmesinden sonra bu görevi Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı 17 kişilik JÖAK timi aldı. Jandarmanın “özel timi” olarak da bilinen ve bordo berelilerin aldığı tüm eğitimleri alan JÖAK timi de subay, astsubay ve uzmanlardan oluşuyor. 

İmralı Adasının birinhci derecede askeri yasak bölge olduğunu belirten yetkililer, daha önce olduğu gibi adanın komutanlığının yine jandarmada olduğunu, daha önce görev yapan bordo berelilerin de Jandarmanın emrinde olduğunu söylediler.

Bir tim gitti, bir tim geldi

/images/100/0x0/55ea8c12f018fbb8f8871aeb

İmralı Adası’nda uzun süredir sadece 12 kişilik bir tim bulunduğunu, bu timin çekilmesinden sonra yerini JÖAK’ın aldığını belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Deniz Kuvvetlerinin yaptığı görevi de Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın üslendiğini bildirdiler.

Haberin Devamı

Merkezi Ankara’da bulunan ve yaklaşık 800 kişiden oluşan JÖAK timleri, sualtı taaruzdan, rehine kurtarmaya kadar her türlü eğitimi aldıklarını belirten yetkililer, Güneydoğu’da özel operasyonlarda da bu timlerin kullanıldığı, özel silahları bulunduğunu söylediler.

Yeni düzenlemede de orada askeri birliklerin tamamının Jandarmaya bağlı olduğunu belirten yetkililer, cezaevinin iç güvenliğinin ise başından beri Adalet Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!