Şehit eşi Kardelen Elif teğmen oluyor

Güncelleme Tarihi:

Şehit eşi Kardelen Elif teğmen oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 12:26

Halkalı’daki saldırıda eşini kaybeden Kardelen Elif, askeri liseye öğretmen olacak. Prosedür gereği Elif Öğretmen, ‘teğmen’ rütbesiyle göreve başlayacak ve 3 yılda bir terfi alacak.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, önceki gün yayınlanan Arena programında Elif Bölük’ün askeri okulda öğretmen olmak istediğini söyledi.
Bölük’ün, “Komutanım bana bir askeri okulda öğretmenlik görevi verin. Acımı bu dindirir” dediğini belirtti.

/images/100/0x0/55ead2ddf018fbb8f8990091
PROSEDÜR NASIL İŞLEYECEK?

Elif Öğretmenin, askeri okulda göreve başlayabilmesi için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı, ‘şehit eşi’ kontenjanından atamasını yapacak.  Ardından İstanbul Kuleli Askeri Lisesi, Bursa Işıklar Askeri Lisesi gibi askeri okullardan biri Elif Öğretmeni Milli Eğitim’den isteyecek.

Böylece Elif Öğretmen, 4 yıllık fakülte mezunu olduğu için, bu liselerden birinde ‘teğmen’ rütbesiyle öğretmenliğe başlayacak. 3 yılda bir de rütbesi yükselecek.

Haberin Devamı

Kardelen Elif’in şehit eşi Çağlar Bölük, jandarma uzman çavuş olarak görev yapıyordu.

 " BU ŞEREFLİ GÖREVİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

ASKERİ okulda öğretmenlik yapacağı açıklanan, Halkalı'daki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük'ün eşi, 23 yaşındaki Elif Bölük, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ‘Arena' programındaki sözleriyle sevinç gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Kardelen Elif, “Bana verilecek bu şerefli görevi yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eminim eşim Çağlar da böyle olmasını isterdi. Onun bıraktığı yerden bayrağı devralacağım” dedi.

Hain saldırı ardından eşini memleketi İzmir'in Tire İlçesi’ne bağlı Doyranlı Köyü'nde toprağa verdikten sonra taziyeleri kabul eden Elif Bölük, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dün Star TV'de Uğur Dündar'ın hatırlayıp sunduğu Arena programında yaptığı açıklamalarla buruk da olsa bir sevinç yaşadı. Eşinin cenazesinde, terör örgütüne yönelik “Ben de Kürt'üm, hakkımı savunmak size mi kaldı?” sözleri ile dikkat çeken Muşlu Elif Bölük, Orgeneral Başbuğ'un askeri bir okulda öğretmenlik yapabileceğini açıklaması ardından kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine bu sözleri duyunca sevinç gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. ‘Kardelen' Elif, sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdiğini, sosyoloji ve Türkçe branşlarında ders verebileceğini belirterek, şöyle dedi:

“Ülkemin her köşesinde seve seve görev yaparım. Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ, eşimi kaybettiğim günlerde beni telefonla arayarak ‘başsağlığı' diledi. O konuşmamızda kendisine askeri bir okulda öğretmen olarak görev yapmak istediğimi, bunun mümkün olup- olmadığını sordum. Genelkurmay Başkanımız bu isteğimi değerlendireceğini ve elinden geleni yapacağını söyledi. Şimdi bana verilecek bu şerefli görevi yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Eminim eşim Çağlar da böyle olmasını isterdi. Onun bıraktığı yerden bayrağı ben devralacağım. Kızım Eylül'ü de asker yapacağım.”

Elif Bölük'ün askeri okulda göreve başlayabilmesi için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘şehit eşi' kontenjanından atama yapacağı, ardından İstanbul Kuleli ve Bursa Işıklar gibi askeri liselerden birinin Elif öğretmeni bakanlıktan isteyeceği belirtildi. Böylece Elif Bölük'ün 4 yıllık fakülte mezunu olduğu için, bu liselerden birinde ‘Teğmen’ rütbesiyle öğretmenliğe başlayacağı, 3 yılda bir de rütbesi alacağı bildirildi.
Öte yandan, Doyranlı Köyü’nün girişine köylülerce para toplanıp “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün Köyü Doyranlı’ya Hoşgeldiniz” yazılı tabela asılması ve Türk bayrağı asılması dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!