İstanbul'da hafta sonu 253 kişi kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda hafta sonu 253 kişi kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2010 14:09

Sıcak havadan bunalan İstanbullular, hafta sonu plajlara koştu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin şehir içinde oluşturduğu Çiroz, Menekşe, Güneş, Caddebostan plajlarının yanı sıra, Şile Ağlayan Kaya, Ayazma, Uzunkum, Sofular, Ağva, Durusu-Karaburun, Çanta, Selimpaşa, Kumburgaz, Silivri, Celaliye-Kamiloba, Çilingoz ve Yalıköy olmak üzere toplam uzunluğu 28,6 kilometreye ulaşan plajlara, halk yoğun ilgi gösterdi.

Kirlilik nedeniyle yıllardır kapalı olan Güneş Plajı'nın yeniden halkın kullanımına açılarak İstanbullulara günübirlik tatil imkanı sunulduğu belirtilen açıklamada, bu plajdan pazar günü 1900 vatandaşın yararlandığı, şehir içinde açılan diğer plajlarda da yaklaşık 70 bin vatandaşın denize girerek serinlediği kaydedildi.
Açıklamada, iki bölüm olarak hizmet veren ve 800 metre uzunluğundaki Güneş Plajı'nın giriş ücretinin normal 15 TL, indirimli (öğrenci) 10 TL ve 0-7 yaş ise ücretsiz olduğu, bu ücrete şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, duş, emanet dolapları ve WC alanlarının da dahil olduğu belirtildi.

İstanbulluların Caddebostan 1-2-3 plajları ile Menekşe Plajı'ndan her yıl olduğu gibi ücretsiz yararlandığı belirtilen açıklamada, plajlarda toplam 94 cankurtaran kulesi, 213 cankurtaran personeli, 14 kaptan, 17 kaptan yardımcısı, 37 itfaiye personeli, 14 zodyak bot, 12 jet-ski, 3 atv aracı ve 9 acil yardım ambulansı bulunduğu bildirildi.

253 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Açıklamada, geçen yıl yaz döneminde ayda ortalama yaklaşık 280 bin kişinin plajlardan yararlandığı ve 2 bin 344 kurtarma vakası gerçekleştiği, bu yıl içinde ise bugüne kadar 253 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca 42'si Avrupa, 35'i Anadolu yakası, 12'si de Adalar bölgesi olmak üzere toplam 89 noktadan, düzenli olarak deniz suyu numunesi alındığı da kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!