Devam edecek motivasyonum kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Devam edecek motivasyonum kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2010 00:00

Milli buz patenci Tuğba Karademir (25), Kanada’daki üniversite eğitimini aksattığı gerekçesiyle aktif spor yaşamına veda ettiğini internet sitesinden açıkladı.

Haberin Devamı

Kanada York Üniversitesi’nde biyoteknoloji alanında eğitimini sürdüren Karademir, “Aktif sporcu olarak faaliyetlerimi sonlandırdığımı sizlerle paylaşmak isterim” dedi. Karademir, hayranlarına yazdığı mesajında şunları söyledi:

Eğitimim daha önemli

“5 yaşımdan beri kendimi adadığım ve 20 yıldır hayatımın tamamını dolduran bu spordan, yaşam biçimimden kopma kararı almak, ne benim için ne de ailem için hiç kolay olmadı. 13.5 yıl önce ülkemizi, ailemizi kısaca her şeyimizi geride bırakıp buraya göç etmek üzere verdiğimiz karar bile daha kolaydı. Hem ben, hem de ailem, bu spor ve ülkemizi temsil etme uğruna yaptığımız fedakarlıklardan asla pişman değiliz, ancak bunu daha fazla sürdürmek için gereken motivasyonu da kendimde bulamıyorum. Ayrıca yıllardır spor hayatım nedeniyle yavaş tempoda sürdürmeye çalıştığım üniversite eğitimimi bir an önce tamamlamam, benim için daha önemli hale geldi. Herkese destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haberin Devamı

Türkiye’yi uzun yıllar bayanlar buz pateninde tek başına temsil eden Karademir, 2007’de Avrupa 10’uncusu olmuştu.

Kararını yanlış buluyoruz

BUZ Pateni Federasyonu Asbaşkanı Fehmi Tekelioğu, kararın zamanlamasının düşündürücü olduğunu belirterek, “Federasyon olarak sporunu geliştirmesi için Tuğba ne dediyse de yaptık. Kısıtlı imkanlarımızla yılda 100 bin dolar verdik. Bütün bunlara karşılık kendisinden sadece Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları’na kadar beklemesini istedik. Türkiye’nin yatırım yaptığı bir sporcunun böylesine önemli bir yarışma öncesi sporu bırakma kararını yanlış buluyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!