Kendisini cumhurbaşkanı mı sanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kendisini cumhurbaşkanı mı sanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Davetimi yapacağım, bakalım kimler gelecek” sözlerine, “Başbakan kendisini cumhurbaşkanı mı sanıyor? Bence ne dediğini bilmiyor. Liderler zirvesi istiyorsa cumhurbaşkanı çağırır bizi, orada görüşürüz” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Gediktepe’ye de bu hafta içinde gideceğini söyledi, “Çömelmemi gerektirecek bir durum olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Ben davetimi yapacağım bakalım kimler gelecek göreceğiz” sözlerine, “Başbakan kendisini cumhurbaşkanı mı sanıyor? Ki bence ne dediğini bilmiyor” sözleriyle tepki gösterdi.
Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Liderler zirvesi, ancak cumhurbaşkanlığı makamına uygun bir durumdur. Başbakan’ın bu yönde bir daveti olamaz” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Davetiyle olmaz

Başbakan illa sorunun çözümüyle ilgili bir buluşma istiyorsa, çağırsın MİT’i, Genelkurmay’ı, ilgili bakanlık ve birimleri onlarla sorunu masaya yatırsın. Ancak liderler zirvesi isteniyorsa cumhurbaşkanı çağırır bizi orada görüşürüz; ayrı ayrı da görüşürüz hep birlikte de görüşürüz. Başbakan’la yapacağımız görüşme onun davetiyle olmaz. Başbakan “Ben geliyorum” demeli; “Gelin görüşelim” anlayışı olmaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet geleneğinde muhalefetin çağrılması değil, iktidarın muhalefete gidişi vardır. Başbakan’ın bizimle paylaşacak bir konusu varsa, seve seve kendisini ağırlarız.

Gediktepe ziyareti

Ziyaretin bu hafta içinde olacağını tahmin ediyorum. Bize gelen bilgi CHP’ye 4 kişilik bir kontenjanın ayrılabildiği yönünde. Trabzon ve Giresun’a ayırdığımız cuma gününü boşalttık. Gediktepe’ye gittiğimizde, sadece mevzileri, siperleri dolaşmak da istemiyorum tabii. Oradaki askerlerimizle de bir araya gelmek istiyorum. Genelkurmay Başkanımızın da bu ziyarette benimle birlikte olacağını tahmin ediyorum. Çömelmemi gerektirecek bir durum olacağını da sanmıyorum.

Çağrılara destek

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ise “Diyarbakır’da sivil toplum örgütleri açıklamalar yaptı. Açıklamaların içeriğine tümüyle katılmasak da en azından terörün sonlanması açısından sivil toplum örgütlerinin inisiyatif üstlenmesini destekliyor, PKK’ya silahları bırakması yönünde çağrı yapmasına katılıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Sanal gündem yaratan siyasal anlayıştan yana değiliz oysa AKP bunu bilinçli olarak yapıyor. AKP çözüm üreten bir parti kimliğinde uzaklaştı. Sorunu çözmeyince de baskı yaratmaya başladı” diye konuştu.

Erdoğan’a 4 bin lira ‘Çivilerim’ tazminatı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı davada 4 bin lira tazminat kazandı. Ankara 20’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmada Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu, “Davalı, müvekkilimi konuşmasında, ihanet tezgâhlamakla, hırsızlık ve yolsuzluk yaparak mal varlığı edinmekle suçlamıştır” dedi. Hâkim Adem Albayrak, davayı kısmen kabul ederek, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a 4 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu, 5 Haziran 2009’da Grup Başkanvekilliyken Seki Beldesi’ndeki konuşmasında, mayın temizleme ihalesiyle ilgili Erdoğan’a yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, “İhaleleri nerelerde ve nasıl tezgâhladın Sayın Başbakan? Başbakan buna cevap veremez. Cevap verirse o belgeleri o Sayın Başbakan’ın alnına çivilerim” demişti. Erdoğan, bu sözler üzerine Kılıçdaroğlu aleyhine 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.

Grup hatırası
/images/100/0x0/55eb1542f018fbb8f8a9ec3d


ESKİ CHP Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün parti grubundaydı. Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını büyük bir dikkatle dinledi. Baykal gruba girerken de çocuklarıyla gelen partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!