İlhan Abi yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

İlhan Abi yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 00:00

Pazartesi günü hayatını kaybeden gazeteci İlhan Selçuk için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda veda töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

 
 
 

İLHAN SELÇUK İÇİN DÜZENLENEN TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

İŞTE DÜZENLENEN TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV   

Cenaze daha sonra bin kişilik kortej eşliğinde “Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’ne götürüldü. Selçuk bugün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verilecek.

TEDAVİ gördüğü Amerikan Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 85 yaşında vefat eden Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk için dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ile Cumhuriyet Gazetesi’nde veda törenleri düzenlendi. Sanat, siyaset ve iş dünyasından pek çok kişinin katıldığı Lütfi Kırdar’daki törenlerde, Selçuk’un kız kardeşi Ülfet Ertel ile merhum Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk taziyeleri kabul etti. Törene katılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Ergenekon sürecini hatırlatarak, “40 yıl önce yaşadığı sıkıntıları son 2 yılda yaşamak zorunda kaldı. Sanıyorum İlhan Selçuk’u aramızdan erken alan olay, son 2 yılda reva görülen manevi işkenceydi, eziyetti” dedi. Balyoz soruşturmasında tutuklandıktan sonra tahliye edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan da “Çıra gibi yandı ama büyük bir çınar ağacı gibi çok kişiyi aydınlattı yüreğiyle” diye konuştu. Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Hürriyet yazarı Doğan Hızlan, “Gerçekten onu seviyorsak, onun yazdıklarına inanıyorsak, o zaman onun yazdıklarını sürdürmeliyiz. Düşüncelerimizde ve yaşantımızda onu örnek almalıyız” dedi. Törende konuşan Tarık Akan, “İlhan Ağabey benim babam, arkadaşım, dostum, o benim ışığım. Hepimizin birer ışığı vardır. Benim ışıklarım Mustafa Kemal, Nazım Hikmet ve İlhan Ağabey’dir” dedi.
Törende, Ergenekon kapsamında tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesaj okundu. Balbay mesajında şöyle dedi: “Dışarıya çıktığımız zaman ‘İlhan Abi’yi görecek miyim?’ diye düşünüyordum. Elbet bir gün buluşacağız. Bu böyle yarım kalmayacak.”

1000 kişilik kortej

Törenin ardından İlhan Selçuk’un cenazesi bin kişilik kortej eşliğinden Halaskargazi Caddesi’nden Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’ne doğru yola çıkarıldı. Cenaze aracının önüne büyük bir Türk bayrağı açıldı. Bir kişi de Atatürk posteri taşıdı. Korteje katılanlar “Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Hükümet istifa”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP hesap verecek”, “Cumhuriyet değil AKP yıkılacak” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attılar. Yürüyüş sırasında çevredekilerden bazıları geçen korteje alkış tuttu. İlhan Selçuk’un cenazesi bugün toprağa verileceği Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’ne götürüldü.

İlhan Abi yürüyüşü


Vedaya koştular

LÜTFİ Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki törenin ardından İlhan Selçuk’un tabutuna omuz verenlerin arasında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Tarık Akan ve gazeteci Mehmet Faraç da vardı. Törene emekli Orgeneral Çetin Doğan da katılırken, piyanist Fazıl Say da İlhan Selçuk anısına bestelediği bir şarkıyı çaldı, türkücü Erdal Erzincan saz dinletisi sundu. Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Hürriyet yazarı Doğan Hızlan da Lütfi Kırdar’daki törende konuşma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!