Şehitlikte buruk babalar günü

Güncelleme Tarihi:

Şehitlikte buruk babalar günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 15:55

BABALAR Günü'nde Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit babaları duygulu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

İŞTE 5 YAŞINDAKİ ÇAAN'IN O MEKTUBU / WEB TV

ŞEHİTLİKTE BABALAR GÜNÜ / FOTO GALERİ

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

Gözyaşları içinde oğullarının mezarlarını temizleyen ve dualar okuyan şehit aileleri, hükümete tepki göstererek devlet büyüklerinin biran önce terör sorununu çözmesi gerektiğini söylediler.

13 ŞEHİT DAHA VERDİK TAKSİM’E YIĞILANLARIN SESİ ÇIKMIYOR

2008 yılında Güneş Harekatı'nda şehit olan oğlu İbrahim Doğan'ın mezarına eşiyle birlikte gelen ve ’Elimizi öpmeye gelecekti ancak tabutu geldi’ diye söze başlayan Cuma Doğan,“Dün 13 şehit daha verdik. Taksim'e yığılanların hiç sesi çıkmıyor. Vatan için bayrak için şehit olan yavrularımıza hiç sahip çıkan olmuyor maalesef. Hepimiz ağladık. Kapımızı açan yok. Devlet, belediye, kaymakamlık kapımızı açan yok. Başbakan'ın hanımı 19 yaşındaki Furkan Doğan'a gözyaşı döktü. Benim yavrumda İbrahim Doğan, 20 yaşındaydı. İsterim ki Başbakan'ın hanımı benim oğluma da gözyaşı döksün. Ayrımcılık yapmasınlar" dedi.

BAŞBAKAN KENDİ ÜLKESİNE SAHİP ÇIKSIN

Açılımla bu ülkenin mahvedildiğini öne süren Cuma Doğan, “O hain PKK, inip silah bırakmadıkça sen ne açılım yapıyorsun. Açılımın bedellerini ödüyoruz. Başbakan “Annelerin gözyaşı dinsin“ dedi. Biz o zaman, “Hayır dinmeyecek artacak" dedik. Sözümüze dikkat eden olmadı. Başbakan HAMAS'ı, Arap ülkelerini bıraksın, vatanına kendi ülkesine sahip çıksın. Bizim önce kendi insanımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Başka ülkelerin liderliğine soyunmasın kendi ülkesinin lideriğine soyunsun. Kendi çocukları 20 gün askerlik yaptı. Çıkışta bayraklarla karşılandı. Benim oğlum Kuzey Irak’da, kar boyunda 50 kilo yükle Zap kampına girecek. Ben onlara o zaman askerlik yaptı derim. Benim oğlumun kanı var o bayrağın üzerinde. Yakışmıyor göstermelik 20 gün askerlik yapanların, üzerine yakışmıyor. Göstermelik askerlik yapmasınlar" diye konuştu.

BABALAR GÜNÜNDE BABASINA MEKTUP GÖNDERDİ

2009 Eylül ayında oğlu Jandarma Başçavuş Murat Taş'ı şehit verdiklerini söyleyen anne Neriman Taş, eşinin rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini belirterek, ”5 yaşında oğlu vardı. Dayısı karne hediyesi olarak Antalya'ya götürdü. Gelmek istemiyor. Geliyor kapıdan girmiyor. Babalar günü değil. Her gün aynı. Resmini öperek ağlıyorum. Onu ne çilelerle ne şartlarda büyütüp o yaşa getirdim." diye gözyaşı döktü. Anne Neriman Taş, torunu Hüseyin Çaan'ın babasına yazdığı bir yüzünde ”Babalar günün kutlu olsun” diğer yüzünde ise ”Ben ölmedim yüzüm sarardı. Babacığım sen de şehit oldun ölmedin. Hep kalbimde yaşıyorsun. Oğlun Çaan. Canım babacığım" yazılı kartı çiçeklerle birlikte mezarına bıraktı.

Haberin Devamı

Şehitlikte buruk babalar günü



 

 

 

 

 

 

 

Haberin Devamı


HERKES KENDİNE NEMA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR, ÇÖZÜM İSTİYORUM


1996 yılında oğlu Aytaç Ermiş'i şehit veren baba Cemil Ermiş ise, oğlunun Tekirdağ'da görevli olduğunu ancak gönüllü olarak Güneydoğu'ya gittiğini ifade ederek, ”Ondan şehadet haberini alana kadar hiç haber alamamıştım. Bugünün özeli yok. Her gün babalar günü. Dünde buradaydım. Yeni şehitler var. Ben oğlumu şuraya koyduğum günden şuan kat kat arttı. Oğlum defnedilirken mezara yaklaşamamıştım. Şimdi duygularımız daha çok artıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Devlet büyüklerimizin ayrı ayrı şeyler söylüyorlar. Askerimiz, hükümetimiz, muhalefetimiz bir araya gelsin. Gerekirse bizde destek verelim. Herkes kendine nema çıkarmaya çalışıyor. Ben çocuğumu mezara koydum. İki oğlumda kanun gereği askere gitmeyebilirdi. Biri gitti bitirdi geldi. Diğeri de şuan asker. Bana “Ben gitmeyeceğim. O gitmeyecek. Kim gidip askerlik yapacak. Ağabeylerinin yarım bıraktıklarını yerini getirmeye gittiler.Askere gitmeye gitmeyenler için rapor alanlar için, bahane uyduranla oturup düşünsünler. Ben çözüm istiyorum. Devlet büyüklerimizden. En azından uğraşsınlar. Bizde diyelim ki bir şeyler yapıyorlar" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!