PKK 3 koldan saldırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK 3 koldan saldırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü’nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası’ndaki sınır bölüğü üs bölgesine, dün gece yarısından sonra 250 kişilik olduğu iddia edilen PKK grubu ağır silahlarla saldırdı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZÄ°N FOTOÄžRAFLARI

KAHRAMANLAR BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

ÅžEHÄ°T AÄ°LELERÄ°NÄ°N YIKILDIÄžI AN / WEB TV

Ä°ÅžTE HAÄ°N SALDIRININ YAPILDIÄžI KARAKOL

BÖLGEDE ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI / FOTO GALERİ

YARALI ASKERLER HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

Teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek, uçaksavar ve roketatarlarla aynı anda ateş açtı. Mehmetçiğin yaklaşık 5 saat göğüs göğse süren kahramanca mücadelesi sonucu teröristler bölgeye yayılarak kaçmaya başladı. Ancak 9 asker şehit oldu, 12 PKK’lı öldürüldü. Operasyonda mayına basan 2 asker daha şehit oldu.

Bugün Babalar Günü. Her baba gibi, asker babaları da, oğullarının sağlık ve mutlu haberlerini bekliyor, onlardan sevgi sözcükleriyle dolu bir kutlama bekliyorlardı. Ancak dün sabah gün ağardığında, 11 babaya onların yüreğini yakan ‘en acı haber’ geldi. Evlatlarının, hain bir saldırı sonucu şehit olduklarını öğrenip yıkıldılar.

Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü’nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası’ndaki sınır bölüğü üs bölgesine, dün gece yarısından sonra kalabalık PKK’lı grubu ağır silahlarla saldırdı. Üç koldan saldıran teröristlerle 5 saat süren çatışmada 9 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı, 12 terörist öldürüldü. Çatışmadan sonraki arazi arama taramalarında ise mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Yağış ve sisten yararlandılar

Türkiye’nin, İran ve Irak’a sınırında bulunan Şemdinli İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyü’nün Tanyolu Mezrası Mezargediği Bölgesi’nde bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburu’na bağlı sınır bölüğünün üs bölgesi, PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00’de 3 koldan saldırı başlattı.

Otomatik tüfekler ve roketatarlar

Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250’yi bulduğu iddia edilen teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

Teröristler, bölüğün konuşlandığı bölgenin çevresine yayılmış 8-11 askerden oluşan pusu mangalarının mevzilerine aynı anda değişik yerlerden ağır silahlarla ateş etmeye başladı. Mehmetçik teröristlere anında yanıt verirken, çatışmalar özellikle 3 mevzide çok şiddetli geçti. Bundan dolayı kimi zaman pusu mangaları arasında ve bölükle irtibat kopukluğu yaşandı.

Sıcak çarpışma 5 saat sürdü

Pusu mangalarındaki Mehmetçikler, kahramanca savaşarak teröristlerin bölüğün bulunduğu ana noktaya ulaşmalarını, kimi zaman göğüs göğüse çarpışarak geri püskürttü. Saldırıda 9 asker şehit olurken, 14’ü yaralandı. Şehit düşen askerlerin çoğunun, mangalarda görevli olduğu belirtildi. Pusulardaki ve bölükteki askerlerin yaklaşık 5 saat süren kahramanca mücadelesi sonucu teröristler bölgeye yayılarak kaçmaya başladı. Saldırının haber alınması üzerine bölgeye takviye timler sevk edilirken, çatışma bölgesine silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı. Kuzey Irak’ta tespit edilen hedefler de savaş uçakları tarafından bombalandı. Genelkurmay Başkanlığı ilk tespitlere göre 12 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Mayından da 2 şehit, 2 yaralı

Terör örgütü PKK mensuplarıyla zaman zaman sıcak temasın da sağlandığı operasyonda, güvenlik güçlerinin Tekeli bölgesi dağlık arazi kesiminde sürdürdüğü çalışmalar sırasında teröristlerce araziye döşenen patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
Yaralanan askerler önce Şemdinli Devlet Hastanesi’ne, buradaki ilk müdahalenin ardından da helikopterle Hakkâri’ye gönderildi. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na inen helikopterlerden alınan yaralılar, ambulanslarla Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılara çarşafla önlem

PKK’lı teröristlerle çarpaşmalarda yaralanan askerler öncelikle Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumu ağır olanlar helikopterlerle Hakkâri Asker Hastanesi’ne sevkedildi. Yaralı askerler ambulansa bindirilirken, fotoğraflarının çekilmesini önlemek için çarşaflarla perdeleme yapıldı.

Â

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!