Kafes Davası'nda ikinci duruşma başladı

Güncelleme Tarihi:

Kafes Davasında ikinci duruşma başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 10:05

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün de aralarında bulunduğu 3’ü tutuklu 33 sanığın yargılandığı 'Kafes Eylem Planı' davasının ikinci celsesi başladı.Tutuksuz sanık emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü savunmasında ''TSK'yı yıpratmak isteyen 3. bir güç var'' dedi.

Haberin Devamı

Duruşmaya tutuksuz sanık Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü'nün savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

 

“İFTİRALARI TEMİZLEMEK İÇİN BURADAYIM"

 

Devlete 40 yıl hizmet ettiğini ifade eden Ögütçü, “40 yıl hizmet ettikten sonra imzasız, sahte imzalı ihbar mektupları, düzmece CD’ler ile üstümüze atılan kuru iftiraları temizlemek için buradayım" dedi.

 

“TSK’YI YIPRATMAYA ÇALIŞAN 3. GÜÇ OLDUĞUNA İNANIYORUM"

 

TSK mensuplarına yönelik psikolojik harbin yürütüldüğünü belirten emekli Koramiral Ögütçü, "Ergenekon gibi bazı davaları yönlendiren 3. güç olduğuna inanıyorum. Bu güç bazı mihrakların amacı doğrultusunda hareket eden, TSK’yı yıpratmak için çalışan 3. bir güçtür. Türkiye’de hala, TSK’da darbe yanlısı biri bulunmamasına rağmen hala sözde darbe planları tartışılıyor. Bu 3. güç kendinden olmayan subayları tasfiye etmeye devam ediyor.Onlardan yana değilsen darbeden yanasın" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

"TSK’DAN İHRAÇ EDİLMİŞ SUBAYLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDELER"

 

Öğütçü, Ergenekon üyeliği ile suçlandığını ve bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu komploları organize eden 3. güç olduğunu belirten Ögütçü, savunmasına şöyle devam etti; "Bunları hazırlayan 3. gücün, çok iyi organize olan, yurtdışında irtibatı olan, TSK’dan ihraç edilmiş subaylar ile onların içerideki muhbirleri olan bir karargah olduğuna inanıyorum"

 

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM"

 

Öğütçü, "Hukuk dışı olayların hep üzerine gittim.Mesleğimin 40. yılında çok iyi organize edilmiş haysiyetsiz kişilerin çirkin karalama kampanyası ile karşılaştım.Bu konularda görevdeyken askeri savcılığa 9 adet soruşturma talimatı verdim.Beni ölümle, SAT Grup Komutanlığı’nda olay çıkarmakla tehdit ettiler.Terfi etme ihtimalim çok güçlü iken bu planı hazırlamam için çıldırmış olmam lazım.Esas mağdur benim" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

"TSK YARGILANMIYOR BURADA.TSK GÖZBEBEĞİMİZ"

 

Öte yandan Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, duruşmanın başında kısa bir konuşma yaptı. Mahkeme Başkanı, "Burada yargılanan TSK değil. TSK hepimizin gözbebeğidir. Her kurumda olduğu gibi TSK içinde suç işleyenler ya da hakkında suç iddiaları olanlar olabilir. Bu yargılamanın içeriği isnat edilen suçlamalardır" dedi.

 

41 KİŞİ ÖRGÜTE ÜYE OLMUŞ ÖRGÜTÜN HABERİ YOK

 

Hukuk dışı işlerin açığa çıkarılması için mücadele verdiğini belirten emekli Koramiral Ögütçü, "Olayın açığa çıkması için Beşiktaş Adliyesi'yle irtibata geçilmesi için emri veren benim. Sözde Kafes Eylem Planı ile ilgili yapılan sorgulamada 41 kişi bu örgüte üye olmuş ama bundan haberleri yok. Aynı örgüte üye olmalarına rağmen bu kişiler birbirlerini tanımıyor. Planlanan eylemler ise ancak vatan hainlerinin yapabileceği eylemlerdir. Plana ilişkin peşin hükümler ve ifadelerle olaylar birbirine öyle güzel bir şekilde bağlanmış ki listeye ithal edilen 41 kişi Ergenekon terör örgütü üyesi oluyor" dedi.

 

Haberin Devamı

KOÇ MÜZESİ'NDEKİ PATLAYICILAR

 

Öğütçü, Koç Müzesi’ndeki patlayıcının 1960’lı yıllara ait olduğunu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bilgisi dahilinde imha edildiğini söyledi. Kendilerine bilginin gelmesi üzerine bir subay ve astsubayı konu ile ilgili görevlendirdiklerini anlatan Öğütçü, "Yapılan incelemede 1960’lı yıllara ait patlaması dahi şüpheli olan malzeme olduğu anlaşılmıştır" diye konuştu

 

ÖZ SORUŞTURMAYI SORUNCA KOMPLO KURULDUĞUNU ANLADIK

 

Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz’ün bir süre sonra kendilerine bu patlayıcılarla ilgili soruşturma yapılıp yapılmadığını ve yapılmış ise kendisine gönderilmesini istediğini kaydeden Öğütçü, “İşte o zaman bir komplo kurulduğunun farkına vardık. Konuyla ilgili daha detaylı ilgilenmeye başladık. Savcı Öz’e gönderilen cevabı dahi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan aldık" şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

ASKERLER BANA YALAN SÖYLEDİ

 

Patlayıcıyı incelemeye giden Binbaşı Bülent Başarkanoğlu ile Üstçavuş Yalçın Çetin’in kendisine yalan söylediklerini ileri süren Öğütçü, “Patlayıcı ve bulunduğu yerin fotoğrafları vardı. Bunları siz mi çektiniz diye sordum. Sadece bir tanesinin kendilerinin çektiğine benzediğini söylediler. İncelettirdim. 4-5 kare fotoğrafı bu askerlerin çektiği ortaya çıktı. Cep telefonu ile çekmişler. Bana yalan söylediler. Bu askerleri mahkemeye gönderdim" diye konuştu.

 

SİVİL POLİSLERİ TAKİP ETTİRDİM

 

Olaydan sonra müzeye 2-3 sivil polisin geldiğini belirten Öğütçü, bu polisleri takip ettirdiğini söyledi. Söz konusu polislerin Astsubay Oğuz İşleyenel ile görüştüklerini anlatan Öğütçü, bu askerin kısa süre sonra emekliye ayrıldığını ifade etti. Öğütçü, bu polisler ile astsubayın da bu tertibin içinde olduğunu savundu.

 

Haberin Devamı

BAŞBAKAN KAFES İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

 

Kafes Eylem Planı’n adını ilk kez özel yetkili savcıların ihbar mailini askeri savcılığa göndermesi sonucu öğrendiğini ifade eden Ögütçü, “Başbakan'ın Kafes ile ilgili açıklama yapması plan hakkında en üst düzeyde bilgi verildiğinin göstergesidir. Benim emekli edilmem de bu planın etkisi var. Bu terfi etmemi engellememe yönelik bir komplodur" dedi.

 

DİNK CİNAYETİ

 

Savunmasında Rahip Santoro ve Dink cinayetlerine ilişkin açıklamalarda da bulunan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ,"Bu cinayetlerle söz konusu plan irtibatlandırılmaya gayret edilmiştir. Bu olayların failleri bellidir. Bu olaylar Türkiye’ye prestij kaybettiren cinayetlerdir. En çok üzülen kişilerden biri benim bu cinayetlere" diye konuştu.

 

ÜÇ AMİRALİ PLANA MONTE ETMEK İÇİN ‘DANIŞMA KURULU’ UYDURULMUŞ

 

Kafes Eylem Planı’nda yer alan ‘danışma kurulu’ diye bir yapının askeri literatürde bulunmadığını, bu kurulun üç amirali plana monte etmek için uydurulduğunu belirten Ögütçü, planda yer alan ‘Uygundur. Kadir paşa koor. Etsin’ yazısına ilişkin de savunma yaptı.

 

Öğütçü savunmasına şöyle devam etti: "Bu yazıyı benim yazıma benzetmeye çalışmışlar. ‘Uygundur’ yazısı benim yazıma biraz benziyor. ‘Kadir paşa koor. Etsin’ benim yazıma benzemiyor. Benim parafımı atmışlar ama bir şeyi unutmuşlar. Ben parafımın sonunu tarih atarım. Bunlar başka yere yazılıp buraya monte edilmiştir."

 

ASKERLERİN POLİTİK KİMLİKLERİ YOKTUR

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlerin politik kimliklerinin bulunmadığı ifade eden Öğütçü, "Alevi, sünni, gayri müslümlere eşit olarak bakılır. Azınlıkların TSK’ya güvenini sarsmaya çalışılıyor.Biz özellikle denizciler gayrimüslimlere yakın kişileriz. Ben planı ilk defa Taraf Gazetesi'nde gördüm. Arkadaşım aradı söyledi öyle okudum. Metnini ise Poyrazköy iddianamesinde gördüm" ifadesini kullandı.

 

KÖSTEBEK NEYE DENİR?

 

Ögütçü’nün ifadelerinin ardından çapraz sorguları yapıldı. Savcı Nuri Ahmet Saraç, ''Savunmasınızda sık sık üçüncü güç ve köstebekten söz ettiniz. Köstebeğin tanımını yapar mısınız?" diye sordu. Ögütçü ise, "Köstebek Deniz Kuvvetleri içine sızmış, bu üçüncü güce hizmet eden şahıslardır" dedi. Savcı Saraç'ın "Köstebeklik sırları dışarı taşıyan mıdır? Yoksa olayları aynen taşıyan mıdır?" diye sorması üzerine Ögütçü şöyle yanıt verdi: "Olayları olduğu gibi taşıyabilir. Bazı olaylar gizlidir. Bunların dışarı taşırsanız suç işlersiniz. Olayları saptırarak dışarı taşırsanız bu da köstebekliktir.''

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!