İstanbul'da fuhuş operasyonu: 45 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda fuhuş operasyonu: 45 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 11:25

İstanbul Fatih'te 2 erkek polis, yanlarına yabancı uyruklu hayat kadını gibi davranan bir kadın meslektaşlarını alarak, bir gece kulübüne müşteri gibi gitti. Bir hayat kadını ile saati 200 TL'ye anlaşan polislerin, tuvalete gitme bahanesiyle haber verdikleri ekipler operasyonu başlattı.

Nefes kesen operasyonda 45 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların 39'unun üniversite mezunu olması dikkati çekti.

Haberin Devamı

NEFES KESEN OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR

İŞTE FUHUŞ BASKININDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, saat 03.00 sıralarında, Aksaray'daki bir bar ve otele baskın düzenledi. Dün gece, daha önceden fuhuş yapıldığını belirledikleri gece kulübüne giden 2 erkek polis, garsonlardan beğendikleri 2 kadını masalarına getirmesini istedi. Ancak garsonlar, “Bayanlara biz karışmıyoruz. Onlar istedikleri kişinin masasına otuyor” yanıtını verdi.               

Bu sabaha karşı ise aynı yere giden 2 polis, bir süre masada oturduktan sonra içlerinden biri dışarıya çıktı. Polisler, kısa süre sonra yabancı uyruklu hayat kadını gibi giyinen sarışın bir kadın meslektaşıyla içeriye girdi. Kısa süre sonra tek kalan polis, garsondan seçtiği bir kadını masasına getirmesini istedi.

TALİMAT TUVALETTEN

Masadaki diğer kadını gören garson hemen müşterisinin dediğini yaptı. Garson kadını müşterisinin masasına oturttu. Bir süre sonra kadın ile pazarlık yapan polis, bir saatlik beraberlik ücreti 200 TL'yi ödedi. Bu sırada, “Tuvalete gideyim hemen çıkalım” diyen polis, masadan kalktı. Tuvalette cep telefonundan aradığı meslektaşlarına gerekli talimatı veren polis, masasına döner dönmez hesabı ödedikten sonra otele doğru ilerledi.

Otelin resepsiyonunda, otel odasının parasını da ödeyen polis, meslektaşlarının içeriye girmesiyle kendisini tanıttı. Polis, otelin işletme müdürünü gözaltına aldı. Hayat kadını gibi giyinmiş kadın polis de meslektaşıyla otele çıkmaya hazırlanan kadını gözaltına aldı.

HEPSİ ÜNİVERSİTE MEZUNU

Düzenlenen operasyon sonucu polis aralarında Rusya, Moldova, Ukrayna uyruklu 25 hayat kadını ile Türkiye'de 5 yıl oturduktan sonra Türk vatandaşı olma hakkını kazanan 15 kadını gözaltına aldı. Polis otel ve barların işletme müdürleri ve garsonlarını da gözaltına aldı. 39'u kadın 45 kişi Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği'ne götürüldü. Polis 39 kadının da üniversite mezunu olduğunu belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!