Şemdinli'de 1 astsubay şehit, 1 üsteğmen yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şemdinlide 1 astsubay şehit, 1 üsteğmen yaralı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2010 18:43

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi kırsalında mayın taraması yapan askerlere PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle Astsubay Cihangir Bekiş şehit oldu, bir üsteğmen de yaralandı.

Haberin Devamı

Şemdinli'nin Ortaklar Köyü sınır kesiminde mayın arama tarama faaliyeti yürüten askeri birliğe PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlk ateş sırasında Astsubay Cihangir Bekiş şehit düştü, kimliği açıklanmayan bir üsteğmen de yaralandı. Yaralı üsteğmen helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

 

Hemen olay bölgesine sevk edilen takviye birlikler geniş kapsamlı operasyon başlattı.Şehit düşen Astsubay Cihangir Bekiş'in cenazesi, Hakkari'de yapılacak törenin ardından memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'ne gönderilecek.


ŞEHİT ASTSUBAY'IN BOR'DAKİ EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

 

Eİvli olan 32 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cihangir Bekiş'in Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki babaevine ateş düştü.

Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, yanında sağlık ekibiyle birlikte, Astsubay Cihangir Bekiş'in babası 59 yaşındaki Ahmet Bekiş ile annesi 55 yaşındaki Sebahat Bekiş'in oturduğu Kenan Evren Mahallesi Okçu Caddesi'ndeki evine geldi. Albay Cansaran, acı haberi baba ile anneye başsağlığı dileyerek verdi.

 

‘BEN GELİNİME NE DİYECEĞİM’

 

Aldıkları haberle yıkılan anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Güçlükle teselli edilmeye çalışılan baba Ahmet Bekiş, “Ben şimdi içerdeki gelinime ne diyeceğim? Yüzüne nasıl bakacağım?” diyerek ağladı. Acılı anne Sebahat Bekiş de “Yüreğim yanıyor. Ben oğlumu çok özlemiştim” diye ağıt yaktı. Şehidin amcası 49 yaşındaki Yaşar Bekiş ise “Açılım açılım dedikleri bu mu?” diyerek tepkisini dile getirdi. Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin de şehidin evine gelerek aileye başsağlığı ve sabır diledi. Şehit Astsubay Bekiş'in cenazesi, yarın Bor'da toprağa verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!