1500 dolara aşk kölesi

Güncelleme Tarihi:

1500 dolara aşk kölesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2001 02:01

Kanal D'de dün gece yayımlanan Haber Özel programında, İstanbul Kurtköy'de kurulan fuhuş pazarı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.

Haber Özel ekiplerinin ortaya çıkardığı habere göre çete elemanları eski Doğu Bloku ülkelerinden getirdiği çocuk yaştaki kızları pasaportlarıyla birlikte zengin işadamlarına satıyor. Haber Özel muhabiri, ilk önce iyi derecede Türkçe konuşan Eleni adlı muhabbet tellalıyla ilişki kurmayı başardı. İnsan tacirini işadamı olduğuna inandırıp güvenini kazanan Kanal D elemanı, daha sonra pazarlığa başladı. İnsan taciri muhabire elinde 15-16 yaşlarında yabancı uyruklu kızlar olduğunu belirterek 1500 dolar karşılığı kızları satışa çıkardığını söyledi.

YAŞAM BOYU PAZARLIK

Eleni, pasaportlarını da vereceği genç kızların sadece birkaç saatliğine değil yaşam boyunca sattığı kişinin olacağını da eklemeyi ihmal etmedi. Bu görüşmeler sırasında insan taciri, Rusya'dan en küçüğü 12 yaşında olan kızları da getirebileceğini anlattı.

Muhabbet tellalının iddiasına göre küçük kızları, bizzat anneleri fuhuş pazarına sokuyor. Haber Özel muhabirine 16 yaşındaki iki genç kızı satarken, suçüstü yakalanan şebekenin içinde yeraldığı belirlenen türkücü Yusuf Horasanlı (Polat)’da gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!