15 yaşındaki tecavüz mağduru kız çocuğundan haber yok

Güncelleme Tarihi:

15 yaşındaki tecavüz mağduru kız çocuğundan haber yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 12:10

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, tecavüze uğradıktan sonra hamile kalan ve kürtajla bebeği alınan lise öğrencisi K.A'dan haber alınamıyor. Yaşananlar ise tecavüz zanlısının eşinin, olayı K.A.'nın ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı

Haberin Devamı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, tecavüze uğradıktan sonra hamile kalan ve kürtajla bebeği alınan lise öğrencisinin, kayıp olduğu bildirildi. Kızlarının hayatından endişe eden anne ve baba, "Mağduruz, perişanız. Kızımızla birlikte olanlardan şikâyetçiyiz." dedi. Körfez İlçe Kız Meslek Lisesi 11. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki K.A., eğitim-öğretimi için her gün, evinin bulunduğu Kalburcu Köyü'nden ilçedeki liseye geliyordu.

İddiaya göre, geçen sene, aynı köyde bulunan B.Y.'nin tecavüzüne uğradı. Bu tecavüz olayı, daha sonraki zamanlarda da tehditle devam etti. Kız öğrenci olayı korktuğu için hiç kimseye anlatamadı. Bir süre sonrada, evli ve iki çocuk babası F.B., K.A. ile Yarımca Sahili'nde birlikte oldu. K.A. son birliktelikten hamile kaldı. Yaşananlar ise F.B.'nin eşinin, aileye anlatmasıyla ortaya çıktı. Bunun üzerine öğrenci, 9 Şubat 2016 tarihinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada 22 haftalık hamile olduğu anlaşıldı. Olaydan haberdar olan aile, durumu önce jandarmaya bildirdi. Daha sonra ise adliye makamlarına şikâyetçi oldu. Öğrencinin bebeği ise ailesinin isteğiyle kürtajla alındı. Savcılık da öğrenciye tecavüz ettiği iddia edilen F.B. ile B.Y.'nin ifadesini aldı.

F.B.'nin ifadesinde, "Evli ve 2 çocuk babasıyım. Eşimle boşanma aşamasındaydım. Bu süreçte K.A. ile sevgili olduk. K.A.'nın isteğiyle Yarımca Sahili'nde birlikte olduk. Ardından K.A. hamile olduğunu söyledi. Ancak bu hamileliğin benden olup olmadığını bilmiyorum. K. A. bir gün, 'Beni kaçır senden hamileyim' dedi. Başka bir günde çocuğun bana ait olmadığını söyledi." şeklinde konuştu.

B.Y. ise ifadesinde, "K.A. ile zorla ilişkiye girmedim. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. İftira atılıyor." dedi. Savcılık yeterli delil olmadığı kanaatine vararak, kavuşturmaya gerek olmadığı kararını verdi. Olayların ardından öğrenci K.A.'nın kayıp olduğu belirtildi. Kayıp çocuklarını arayan anne Sevil A. ile baba Necmettin A., şunları kaydetti: "Kızımızın hayatından endişe ediyoruz. Kızımızın kanına giren, onu kandıran, Yarımca'da kızıma tecavüz eden F. B isimli şahsın yanında olduğundan şüpheleniyoruz. Ama bize 'Kızınız benim yanımda değil' diyor. Kızımızın hayatından endişe ediyoruz. Güvenlik güçleri bana, 'Kızınızı bulun. Fotoğrafını çekin. Bize getirin. Biz baskın düzenleyelim' diyor. Böyle bir şey olur mu? Biz mağduruz. Biz perişanız. Kızımızı kandırarak kızımızla birlikte olan bu kişilerde de şikayetçiyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!