'15 Temmuz'da bomba yağdıranlar bugünün hayırcıları'

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuzda bomba yağdıranlar bugünün hayırcıları
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 00:26

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bu toprağın uğrunda ölenleri biz 15 Temmuz gecesi gördük. Onlar evetçi idi. Hayırcı değildi. Hayır diyenlerin karşısına dikildiler. O F-16’larla benim vatandaşıma bomba yağdıranlar işte bugünün hayırcıları” dedi. KADEM’in ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’na ve ‘Tokatlılar Gecesi’ne katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR
“Bizim kadınlarımızın haklarını korumak için dışarıdan model almaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur. Medeniyetimizde ve kültürümüzde kadın haklarını istediğimiz istikamette geliştirmeye yönelik felsefi ve fiili her örnek mevcuttur. Birileri ısrarla sadece kadına yönelik şiddeti ve bu doğrultuda yorumladıkları birtakım ifadeleri, örnekleri öne çıkarıyor. Kadına şiddet elbette ki insanlık suçudur. Buna tevessül eden olursa da karşısında önce bizi bulur. Afedersiniz, 3-5 psikopatın yanlışı ne bizi ne inancımızı ne geleneğimizi temsil eder.

BİZ MİLLETİMİZİN BAĞRINDAN ÇIKTIK
2014 yılında Cumhurbaşkanlığı görevine geldim. Ortalığı ayağa kaldırdılar. Neymiş, eski cumhurbaşkanları gibi davranmıyormuş. İyi de bu Cumhurbaşkanı onlar gibi seçilmedi ki onlar gibi davransın. Biz milletimizin bağrından çıkıp geldik. Anayasa değişikliği işte bu itirazları, bu sıkıntıları inşallah kökünden kaldıracaktır.

Ne diyor Kandil? Oyumuz hayır. Hayır diyen Kandil’le birlikte hareket edenler var mı? Terörist başları 16 Nisan’da oyumuz hayır diyor. Hayır oyu vermek suretiyle Kandil’le o değirmene su taşıyacaksak, ülkemizin halinin ne olacağını düşünün

BARIŞIN SİMGESİ ‘EVET’TİR
Barışın simgesi evettir. Barış hayırdan geçmez. Niye biz evet diyoruz. Tek millet için evet, tek bayrak için, tek vatan için, devlet için evet. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu toprağın uğrunda ölenleri biz 15 Temmuz gecesi gördük. Onlar evetçi idi, evetçi. Hayırcı değildi. Onlar evet diyerek yürüdüler. Çünkü onlar o hayır diyenlerin karşısına dikildiler. O F-16’larla benim vatandaşıma bomba yağdıranlar işte bugünün hayırcıları. Bunu belki eleştirenler olacak ama ben gerçekleri söylüyorum.

BABADAN OĞULA YOK
Mevcut sistemde Meclis’le iç içe olan, bu tek adamcılığı asla kabul etmiyorum, Cumhurbaşkanı yani başkan seçim kararı alıyorsa bu demektir ki kendisi de yeniden seçilecektir. Çünkü parlamento ve Meclis başkanı aynı anda gelirler, aynı anda giderler. Babadan oğula gibi böyle saçma sapan şeyler söylüyorlar. Ne alakası var. Böyle bir şey söz konusu değil. Her şey sandık. Diyorlar ki yasama organı kalkıyor. Kesinlikle yalan. Yasama organı yine aynen var. Sadece gensoru ve güvenoylaması. Böyle bir yetki yasama organında yok. Kanun yapma yetkisi var. Cumhurbaşkanı sadece bütçede söz sahibi. Diğer kanunları aynen yasama organı yapıyor.”

ALMANYA'YA: BEN İSTERSEM YARIN GELİRİM
“ALMANYA’da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar. Konuşturmamakla Almanya’daki oyların evet değil de hayır çıkacağını mı zannediyorsunuz... Ey Almanya, sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Rahatsız oluyorlar bu ifadelerle. Yaptığınız uygulama bu. Bize demokrasi dersi vereceksiniz ama orada bu ülkenin bakanını konuşturmayacaksınız. Hollanda, onlar da aynı şeyi yaptılar. Diğerleri de belki arkasından gelebilir. Nereden gelirseniz gelin, önce demokrasi diyorsanız önce bu işin hakkını vereceksiniz. Saygıyı bu noktada bileceksiniz. Fikre, düşünceye saygıyı bileceksiniz. Bilmiyorsanız, bilesiniz ki netice sizin aleyhinize olacak. Uluslararası toplantılarda bunları hep dile getireceğim. Arkadaşlarım hep dile getirecek. Bunları dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Öyle sadece içine kapalı bir demokrasi değil, demokrasi içeriden gücünü alıp dışarı yansıyan bir sistemdir. Bunun gereğini de anlatacağız. Biz artık o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. O faşist rejimlerin uygulamalarını görmek istemiyoruz. Ben biliyordum ki Almanya bunları bırakalı çok oldu. Ama yanılmışız demek ki. Herhalde onun heveslileri yeniden ortaya çıktı.”

“Ben Nazizmin, Almanya’da bittiğini zannediyordum. Meğerse hâlâ devam ediyormuş. Eğer demokrasiye inanıyorsan, benim bakanım, hem bakanınla görüşecek hem de orada bir salon toplantısı yapacak. Niye rahatsız oluyorsun? Vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Kardeşlerim, şimdi zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya’ya gelecekti. Ya ben istersem yarın gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman da ben dünyayı ayağa kaldırırım.”

BAKMADAN GEÇME!