15 Temmuz ziyareti iddianamede

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz ziyareti iddianamede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 23:15

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nın işgal edilmesine ilişkin 221 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı bir detay yer aldı. 15 Temmuz’da öğleden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmesinden önce, Karargâh’a geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

ÖĞLEDEN SONRA GELDİ
İddianamede ifadesine yer verilen Genelkurmay Başkanlığı’nın özel kaleminde görev yapan yüzbaşı Oktay Felekoğlu, “...aynı gün öğleden sonra ilk önce Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Şirin Ünal, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve saat 16.00 sıralarında MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın Genelkurmay Başkanı ile görüşmeye geldiklerini, ancak MİT Müsteşarı’nın komutanın yanında beklenenden çok uzun kaldığını, MİT Müsteşarı’nın saat 21.00’e doğru Genelkurmay Başkanı’yla yaptığı görüşmeden sonra odadan çıktığını, MİT Müsteşarı odadan çıktıktan 5-10 dakika sonra koridordan bağırma sesleri geldiğini ve hareketlilik olduğunu” anlattı. İddianamede yer verilen ‘Genelkurmay Başkanlığı İdari Tahkikat Raporu’nda da Akar’ın emir subayı Levent Türkkan’ın eylemlerinin değerlendirildiği bölümde, “15 Temmuz 2016 Cuma günü öğleden sonra 16.00 civarında karargâhtan ayrılan Milletvekili Şirin Ünal’ı tekrar çağırmak üzere 1A koridorunda görülmüştür; Serdar Tekin’in kamera kayıtları mevcuttur, ancak yansıları bulunmamaktadır” bilgisi yer aldı.

TELEFONU YÖNLENDİRMİŞ
İddianamede yer alan bir diğer dikkat çekici detay ise ifadesinde FETÖ üyesi olduğunu itiraf eden Levent Türkkan’ın HTS kayıtlarına ilişkin oldu. Türkkan’ın HTS kayıtlarına ilişkin bölümde, “Şirin Ünal adına kayıtlı olan Sarıyer/İstanbul baz bilgisi bulunan(532…) GSM hat numarası kullanıcısı ile 18.07.2016 tarihinde saat 11.58.11 sn de 1 (bir) kez arama yönlendirme olarak irtibatının bulunduğu” bilgisi yer aldı.

16.07'DE AYRILDI
Anadolu Ajansı’nın dosyanın eklerinde yer alan görüntülere dayanarak yayınlandığı haberinde ise “Saat 16.00’da AK Parti Milletvekili, emekli general Şirin Ünal karargâhtan çıkarken, karacı bir subay, aracına binen Ünal’ı yoldan geri çevirdi. Görüntülerde Ünal’ın Genelkurmay’dan saat 16.07’de tekrar çıkış yaptığı belirlendi” ifadeleri yer aldı. 

ÜNAL'DAN SERT TEPKİ: SAVCI HALT ETMİŞ
İddianamede yer alan iddialarla ilgili olarak Hürriyet’in ulaştığı AK Partili Şirin Ünal önce, “Özgür bir insanım, her yere gidebilirim. Benim mesai arkadaşlarım. Komutanların yanlarına gidip gelirim” dedi. HTS kayıtları hatırlatılınca Ünal, “Benim bütün yaverlerde telefonlarım vardır” açıklamasını yaptı. “Türkkan neden telefonu sizin telefonunuza yönlendirmiş olabilir” şeklindeki soru üzerine ise Ünal, “Gerekli açıklamaları zaten Meclis’te sizlere yapıyorum. Savcı halt etmiş” diyerek telefonu kapattı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!