15 milyon kapak 60 tekerlekli sandalye oldu

Güncelleme Tarihi:

15 milyon kapak 60 tekerlekli sandalye oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 11:39

EGE Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin başlattığı ‘Tane tane kapakları toplayalım teker teker engelleri aşalım’ kampanyasında toplanan kapaklarla alınan 60 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Haberin Devamı

Kampanya her geçen gün katlanarak büyüdü ve toplanan kapak sayısı 15 milyona ulaştı. Önce Ege Üniversitesi Kampusü'nde başlayan, toplumun her kesiminden katılımla İzmir ve ardından tüm Ege'de büyük yankı bulan kampanyada toplanan kapaklar artık amacına ulaşıyor. Toplanan 15 milyon kapakla alınan 60 tekerlekli sandalye 12 Kasım Cuma günü saat 13.00'te düzenlenecek bir törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Nurselen Toygar, engelli derneklerinin belirlediği ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyelerin törenle teslim edileceğini söyledi. Prof.Dr. Nurselen Toygar, “Kampanyamız devam ediyor. Migros, Şok ve Tansaş mağazaları kapakların toplanması konusunda bize lojistik destek verecek. Böylelikle tüm Ege'den, ardından da tüm Türkiye'den toplanan kapakların bize ulaşması konusunda büyük bir kolaylık sağlamış olacağız. Çığ gibi büyüyen kampanya ile daha çok engellinin yüzünü güldürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!