15 gardiyana ‘duvardelen’ davası

Güncelleme Tarihi:

15 gardiyana ‘duvardelen’ davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2003 02:01

Kartal H Tipi Kapalı Cezaevi'nde, Kadriye Kübra Sevgi'nin, duvar deliğinden cinsel ilişki kurduğu Seylan Çördük'ten hamile kalması ile ilgili soruşturma sonucunda 15 kadın infaz koruma memur hakkında ‘‘görevi ihmal’’den dava açıldı.

Adalet Bakanlığı'nın iki müfettişi tarafından yapılan soruşturma sonucu hazırlanan rapor doğrultusunda, hem 15 kadın gardiyan suçlu bulundu. İdari soruşturma sonucu uyarı ve kınama cezaları verilen 15 görevli hakkında, KartalCumhuriyet Savcılığı’nca da hamileliği fark edemedikleri ve koğuşları yeterince aramadıkları, görevlerini ihmal ettikleri, iddiasıyla dava açıldı. Cezaevi idaresinin olayda kusuru olmadığı belirtildi.

Müfettişlere de anlattı

Hamileliği 8. ayda ortaya çıkan Kadriye Kübra Sevgi, olayı müfettişlere de anlattı. Havalandırma duvarındaki delikten Çördük ile cinsel temasta bulunduklarını anlatan Sevgi, deliği sabun ve gazete kağıtlarıyla kamufle ettiklerini belirtti. Çördük'ün ilaç şişesine boşaltıp attığı spermleri kullandığını söyleyen Sevgi, infaz koruma memurlarını ‘‘Çok yemek yiyorum, hareketsiz oturuyorum, şişmanladım’’ diyerek aldattığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!