İstanbul'da sel dehşeti: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda sel dehşeti: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 10:29

İstanbul Anadolu yakasında aşırı yağışlar nedeniyle Kadıköy'de Kurbağalıdere taştı, sele kapılan bir belediye işçisi hayatını kaybetti. Belediye işçisinin ölüm anı saniye saniye cep telefonuyla görüntülendi.

Haberin Devamı

          

İşte Anadolu yakasında MOBESE kameralarından son durum

EV VE ARABALAR SULAR ALTINDA KALDI, TRAFİK FELÇ OLDU / Foto Galeri 

SELE KAPILAN İŞÇİNİN CESEDİ ARANIYOR / Foto Galeri

İŞTE SEL SONRASI HAVADAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

KURBAĞALIDERE'DEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV                             

Göztepe Kavşağı, Bostancı Kavşağı ile E-5'in Boğaz köprüsü bağlantılarında su birikmeleri sebebiyle trafik felç oldu. Kadıköy Uzunçayır'da aşırı yağı nedeniyle kilitlenen yolda bir de belediye otobüsü yolun ortasında kalınca trafik bir süre durdu. 

KURBAĞALI DERE TAŞTI: 1 İŞÇİ ÖLDÜ

Etkili sağanak nedeniyle Kadıköy'deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı'nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi'ni etkisi altına aldı.

Haberin Devamı

Köprü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sürdüğü sırada 3 çocuk babası bir belediye işçisi Mevlüt Macit (45) dereye düştü. Suların sürüklemeye başladığı Macit, ekipler ve vatandaşlarca takip edilerek sudan alınmaya çalışıldı. Ancak işçi sulara kapıldı. Macit'in cesedini arama çalışmaları devam ediyor. Taşma sırasında orada bulunan bir kişi de Macit'in, dere üstündeki bir asma köprüden geçmek isteyenleri uyarırken, dengesini kaybederek, dereye düştüğünü söyledi.

Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi'ndeki kurtarma, su tahliyesi ve araçların kaldırılması çalışması sürdürülüyor.

ATAŞEHİR'DE SU BASKINI

Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nden geçen Örnek Deresi'nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı. Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

SELİN ETKİLEDİĞİ İLÇELER

Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla'da ev ve işyerlerini su bastı. Kentin Anadolu yakasında etkili olan yağış, Avrupa yakasında da sabah saatlerinde etkili oldu. Su boşaltma çalışmalarına itfaiye ekipleri ve araç açısından yetişmekte zorlandı.

Haberin Devamı

Çekmeköy'de bazı toplu konutlar pis su ve yağmur suları altında kaldı. Kurbağalıdere'nin devamı olan Yeni Sahra tarafında ahırı sular altında kalan bir kişi de, ahırın dış duvarını açarak koyunlarını kurtardı.

VATANDAŞLAR ARABALARINDAN İNİP YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI

Sağanak yağış nedeniyle trafik durunca insanlar arabalarından inip yürümek ve toplu ulaşım araçlarını kullanarak işlerine ulaşmak zorunda kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da yağışın bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Sağanak yağış özellikle Anadolu bölgesinde etkili oldu. Tuzla, Pendik, Kadıköy'de D-100 Karayolu'nu su bastı. Kurbağlı Dere ile Küçüksu Deresi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar İtfaiye ve Büyükşehir'in yol bakım ekipleri tarafından çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Yağışların etkili olduğu bölgelerde, 1278 ihbar İSKİ, itfaiye ve Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirildi” denildi.       

Haberin Devamı

ATAŞEHİR'DE BİRÇOK EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA / WEB TV

KADIKÖY OTOSAN GEÇİDİ SULAR ALTINDA / WEB TV     

İSTANBUL'DA YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ / WEB TV           

KARTAL VE TUZLA SU ALTINDA / WEB TV

TEM'DE SON DURUM / WEB TV                   

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!