İsrail’le askeri anlaşmalar iptal edilecek

Güncelleme Tarihi:

İsrail’le askeri anlaşmalar iptal edilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İsrail’le ilişkilerin geleceği konusunda “Askeri anlaşmalar dahil, her şeyin feshedileceğini” söyledi.

NTV’de Murat Birsel’in sunduğu “Gündemdekiler” programına katılan Çelik, İsrail’in saldırısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerinde Türkiye bundan sonra neler yapacak?” sorusuna Çelik şu yanıtı verdi: “Çatışma senaryoları bunlar oyuncak değil. Bunun hiç zikredilmemesinden yanayız. Çatışma senaryolarının dışında hakkınızı, hukukunuzu elde edeceğiniz, karşınızdakine müeyyide uygulayacağınız bir sürü enstrüman mevcuttur. Türkiye ile İsrail ilişkilerinde bundan sonraki yol haritasında yakın vadede askeri anlaşmalar ve diğer bağlantılara kadar herşey feshedilir, feshedilecektir. İkincisi, Türkiye uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını kullanacaktır. İsrail’deki hükümetin, buna emir verenlerin, bunun arkasında olanların cezalandırılması için bütün haklarını kullanacaktır.”

Özel önlem talimatı

Gemilere saldırı sırasında Latin Amerika’da temaslarda bulunan Erdoğan’ın 72 saat hiç uyumadığını dile getiren Çelik, şunları söyledi: “Sayın Başbakan, operasyon haberini aldıktan sonra sabaha kadar oturdu. İlk emri ‘ülkemizde hiç kimse incinmesin. Musevi vatandaşlarımız için özel önlem alınsın’ şeklinde oldu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!