Yaralarına ‘one minute’ deyip bastılar

Güncelleme Tarihi:

Yaralarına ‘one minute’ deyip bastılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 23:56

Gazze Konvoyu’ndaki Mavi Marmara gemisinde bulunan Yenişafak Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak, İsrailli askerlerin gemiye çıktıktan sonra, yerde yatan yaralıların üzerine ayaklarıyla basarak “One minute!” diye bağırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

CEZAEVİNDEN HAVAALANINA BÖYLE SEVK EDİLDİLER / FOTO GALERİ

HAVALİMANINA BÖYLE GELDİLER /WEB TV

- İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım: “Arkadaşlarımız, orada gördükleri sopalarla kendilerini savundular. Cevdet kardeşimiz basın mensubudur. İsrailliler yukarıda ateş ederken, sadece fotoğraf çekiyordu. Tam bir metreden vurdu ve beynini parçaladı. Arkadaşlarımız teslim olduktan sonra da vuruldu. Bize 9 tane şehit cesedi verdiler. Ama bizdeki liste daha kabarık. Kayıplar var. 38 yaralıyı doktor arkadaşımız elleriyle teslim etti. Dönüşte bize dediler ki 21 tane yaralı var.”

- İsveçli akademisyen ve yazar Mattias Gardell: “İsrailli askerler tasarlayarak adam öldürme suçu işlediler.”

- Alman eski vekil Norman Paech: “İsrail askerleri açıkça ırkçı bir davranış sergiledi. Bize Türk ve Arap yolculara oranla daha iyi davrandılar.”

- İsrail’deki İslam Hareketi sorumlusu Şeyh Raid Salah: İsrail askerleri gemideki baskın sırasında ben sandıkları kişiyi vurup öldürdüler.

- Alman Dr.Matthias Jochheim: Gerçekten ağır yaralananalar Türk ekibinden kişilerdi.

SALDIRIDA ÖLENLER İÇİN CENAZE NAMAZI

AİLELER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU - FOTO GALERİ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!