İşte yaralıların isimleri

Güncelleme Tarihi:

İşte yaralıların isimleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 08:26

Gazze'ye insani yardım amacıyla giderken İsrail'in saldırısına uğrayan ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralıların isimleri açıklandı.

Haberin Devamı

Hastane Başhekimi Metin Doğan yaptığı açıklamada, hastaneye ilk gelen 2 yaralının ardından 17 yaralının daha ulaştığını hatırlattı.

Toplam 19 yaralının hastaneye ulaştığını anlatan Doğan, Almahdi Al Haradi ve İmdat Avli'nin dışındaki 17 yaralının isimlerini şöyle sıraladı:
“Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyiddin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Çoşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın, Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdulhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç.”

Şu anda hastalardan İmdat Avli, Ekrem Küçükköse ve Fatih Kavaktar'ın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade eden Doğan, “Diğer hastaların durumu genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahi, kulak burun boğaz, plastik cerrahi ve göğüs cerrahisi bölümlerince takip edilmektedir. Geçirmiş olduğu ciddi yaralanmalara rağmen hastaların genel durumu 'iyi' diyebileceğimiz bir pozisyonda” diye konuştu.

Hastaların her birinin çok ciddi yaralanma geçirdiğini vurgulayan Doğan, bu nedenle şu anda durumlarına ilişkin net bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirtirken, “Hayati tehlikesi olanlar var” dedi.

Belli aralıklarla hastaların durumlarına ilişkin bilgilendirme yapacaklarına işaret eden Doğan, hastaların hemen hepsinin ateşli silahla yaralandığını dile getirdi.
Doğan, hastaların tedavi sürelerine ilişkin soru üzerine şunları söyledi, “Bazı hastaların yatış süreleri bir hafta, 10 gün, 15 gün olabilse de iyileşme süreleri 3-4 ay sürebilecek hastalar var. Enfeksiyon nedeniyle başka tedavi, ameliyat geçirmesi gereken hastalar var. bu yüzden tedavi süreleriyle ilgili şimdiden yorum yapmak doğru olmaz. Hasta yakınları rahat olabilir, her türlü sıkıntılarıyla birinci derecede ilgilenilmektedir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!