Baykal'a körüklü oda

Güncelleme Tarihi:

Baykala körüklü oda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 16:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal bugun ilk kez grup toplantısına katıldı. Büyük coşkuyla karşılanan Deniz Baykal'ın etrafını partililer adeta kuşattı. Kulis bilgilerine göre Deniz Baykal'a Meclis'te körüklü oda hazırlanıyor. Körüklü oda, normal vekil odalarına göre çok daha büyük. Bu arada Kılıçdaroğlu, kurultaydakinin aksine, Başbakan Erdoğan'dan 'Recep Bey' yerine 'Sayın Başbakan' diye söz etti.

Haberin Devamı

SADE MİLLETVEKİLİ OLARAK İLK KEZ TBMM'DE

Bugün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk grup toplantısına katılırken, eski lider Deniz Baykal da ilk kez sade milletvekili olarak TBMM Genel Kurulu'na geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu dinleyen Baykal, konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'nu alkışladı.

Baykal var, Baytok yok!

4 adayın yarıştığı seçim için yapılan oylamaya eski Genel Başkan Deniz Baykal gelmezken, İstanbul Milletvekili Nesrin Baytok geldi. Ancak daha sonra basına açık yapılan grup toplantısında ise Baykal vardı, Baytok yoktu.

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Baykal nasıl karşılandı?

Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan sıfatıyla yaptığı ilk grup toplantısına partililerin ilgisi büyük oldu. Salonu hınca hınç dolduran partililer, basın mensuplarına ayrılan sıralara da göz diktiler.
Saat 13.30'da başlayacak toplantıya on dakika kala grup salonu Kılıçdaroğlu'nun geldiğini düşünerek, alkışlar eşliğinde "Başbakan Kemal" sloganları ile salonu inlettiler. Ancak gelen Kılıçdaroğlu değil Baykal idi…

Haberin Devamı

İstifasının ardından ilk kez geçen hafta Meclis'e gelen Baykal'ın 'durgun' olduğu gözlendi. 'Başbakan Kemal' sloganları ile karşılanması moralini bozarken, salonun orta bölümünde kendisine yakın milletvekillerinin yanına oturdu. Onlarla sohbet etti.

Baykal: Herkese şans vermek lazım

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Kimse anasından lider doğmaz, herkese şans vermek lazım” dedi.

CHP grup toplantısının ardından muhalefet kulisine geçen Baykal, aralarında Yılmaz Ateş, İlhan Kesici, Onur Öymen, Mehmet Sevigen, Canan Arıtman'ın da bulunduğu bazı CHP milletvekilleri ve partililerle sohbet etti. Gruptaki bir vatandaşın “liderlik” kavramı üzerine sözlerini dinleyen Baykal, “Kimse anasından lider doğmaz, herkese şans vermek lazım. Süreçte insanlar lider olur, başbakan olur” diye konuştu.

Baykal, Antalya Elmalı Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş ve beraberindeki dernek yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Baykal, kendisini her yıl, Abdal Musa'yı anma için düzenlenen şenliklere davet eden dernek üyelerine, “Orada sizi boynu bükük bırakmayacağım. Ya ben geleceğim ya da sizi mutlu edecek başka bir çözüm bulacağım” dedi.

Haberin Devamı

Şenliğin yapıldığı Tekke köyüne mermer ocağı açılmaya çalışıldığını öğrendiğini dile getiren Baykal, “Burası çok önemli tarihi, kültürel ve turistik bir mekan. Orada bir taş ocağı korkunç bir manzara olur. Halk, sanırım eylem yapmayı planlıyor. Bu konu artık bürokrasiyi aşmış, gördüğüm kadarıyla...” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!