Hakkari'de gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 15:09

Hakkari'de, Muğla'da yaşanan olaylar sırasında bir üniversite öğrencisinin öldürülmesini protesto eden grup, polise taşla saldırdı. Polis, ara sokaklarda toplanan grupları dağıtmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

PROTESTODAN FOTOÄžRAFLAR

HAKKARÄ° YÄ°NE KARIÅžTI / WEB TV    Â

Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un, Muğla'da öğrenciler arasında çıkan kavgada silahla vurularak ağır yaralanmasının ardından tedavi gördüğü İzmir'de önceki gün ölümü üzerine Hakkari Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan bir grup, belediye binasına kadar yürüdü. Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Daha sonra Dağgöl Mahallesi'nde toplanan grup, yola barikat kurduktan sonra terör örgütü lehine slogan atmaya başladı. Bölgeye gelen güvenlik güçlerine taşla saldıran gruptakilere, biber gazı ve basınçlı su ile müdahalede bulunuldu.

Polis, ara sokaklarda tekrar toplanmaya çalışan göstericileri dağıtmaya çalışıyor.

Bu arada Dağgöl Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi pansiyonundan Okul Müdür Yardımcısı Ramazan Özdemir nezaretinde dışarı çıkan yaklaşık 20 öğrenci, çevik kuvvet ekibi tarafında durduruldu. Özdemir, öğlen yemeği için pansiyona gelen öğrencilerin olaylar nedeniyle okula gidemediğini bu nedenle öğrencilere okula kadar eşlik etmeye çalıştıklarını belirtti.

Polis, görüntülerin incelenmesi için Müdür Yardımcısı Özdemir ve öğrencileri Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!