Bahçeli: KılıçdaroÄŸlu okul arkadaşımdı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: Kılıçdaroğlu okul arkadaşımdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 12:32

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun okul arkadaşı olduğunu belirterek, "Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ'NİN KONUŞMASININ TAM METNİ

KILIÇDAROĞLU'NUN OKUL YILLARINDAN FOTOĞRAFLAR

 

Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısının ardından Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun CHP Genel BaÅŸkanlığı'na seçilmesine iliÅŸkin soruları yanıtladı.Â

CHP'nin kurultayının beklenilen şekilde "coşkulu" geçtiğini ifade eden Bahçeli, tek adaylı bir kurultay yapıldığını anımsattı.

Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak başarı dileklerini ilettiklerini anlatan Bahçeli, "Kendileri benim okul arkadaşımdır. Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Bugün gazetelere, 'kaliteli sosyal demokrat' şeklinde bir ifade yansıdı. Bu ifade size mi aitti?" sorusuna Bahçeli, "Evet, zaten düşünce itibariyle kalitelidir sosyal demokrasi" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU LİSEYİ BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun 163 numarayla okuduğu Elazığ Ticaret Lisesi’ni 1967 yılında birincilikle bitirdiği ortaya çıktı.

Elazığ Ticaret Lisesi’nin tozlu raflarından çıkarılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait dosyada, sararmış okul fotoğraflarının yanı sıra, ders notlarının da yeraldığı görüldü. Ticaret Lisesi’nin arşivlerinden çıkan dosyadaki belgelere göre Kılıçdaroğlu'nun ders notlarının 10 üzerinden 8 ila 10 arasında değiştiği ve liseyi okul birinciliğiyle bitirdiği yeralıyor. Okul yönetimi, 163 numarayla okuyan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun okuduğu dönemde İstasyon Caddesi'nde olan Ticaret Lisesi’nin adı, zaman içersinde değiştirerek Hulusi Sayın Lisesi oldu. Ancak Ticaret Lisesi de Abdullah Paşa Mahallesi’nde yeni yapılan binaya taşındı ve Ticaret Meslek Lisesi adını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!