İşte emniyetin kaset raporu

Güncelleme Tarihi:

İşte emniyetin kaset raporu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 00:00

Emniyet Kriminal Dairesi, internette yayınlanan görüntülerdeki kişilerin kesin olarak Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve Can Baytok olduğunun belirlenemediğini açıkladı. Videonun ilk ve son bölümünde de ekleme ve çıkarma tespit etti.

Haberin Devamı

CHP lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan görüntüler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Savcısı Bülent Yücetürk’ün talebi üzerine Emniyet Kriminal Dairesi Başkanlığı’nca incelendi. Savcıya gönderilen raporda, kamera görüntülerinin başlangıç ve sonuç bölümlerinde yapıştırma kısımlar olduğu belirlendi. Raporda, görüntülerdeki kişilerin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve eşi Can Baytok olduğuna dair netlik olmadığı da kayda geçirildi.

Savcı istemişti

Baykal’ın avukatlarının suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı. Savcı Yücetürk, Baykal’ın bilgisine başvurmak istemiş, ancak bu istemi kabul edilmemişti. Bunun üzerine Yücetürk, internette yayılan görüntülerin incelenmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Şube Müdürlüğü’ne talimat vermişti.

İnceleme sonuçlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nın desteği ile görüntüler üzerinde yapılan inceleme önceki gün sonuçlanarak Savcı Yücetürk’e teslim edildi. Edinilen bilgiye göre, görüntü üzerinde yapılan kriminal incelemede, yaklaşık 9 dakikalık görüntünün başlangıç bölümünde birkaç yerde yapıştırma tespit edildi. Aynı yapıştırmanın görüntünün son bölümlerinde de yapıldığı polis raporunda yer aldı.

Kişiler gerçek

Raporda, görüntülerdeki üç kişinin Deniz Baykal, Nesrin Baytok ve eşi Can Baytok olduğunun kesin olarak tespit edilemediğine yer verildi. İncelemede ayrıca görüntüler içerisindeki sesin silindiği de belirlendi. Savcının rapor doğrultusunda soruşturmayı genişleterek önümüzdeki günlerde Baykal, Nesrin ve Can Baytok'un bilgisine başvurabileceği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!