Sıcaklıklar artacak

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklıklar artacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 09:01

Hafta sonunda tüm yurtta görülen yağışlar etkisini yitiriyor. Sıcaklar ise İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, doğu bölgelerimizde yağışla birlikte 1 ila 3 derece azalacak.

Rüzgar genellikle batı ve güneybatı, zamanla iç kesimlerde kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

EN SICAK YIL OLABİLİR

NASA ile İngiliz Meteoroloji Dairesi’nde çalışma yapan bağımsız bilim insanları, 2010’un, bilinen en sıcak yıl olabileceğini açıkladı.

Bu ihtimalin, yüzde 50’den daha yüksek olduğu belirtildi. NASA’dan James Hansen, “Geçtiğimiz 12 ayın küresel sıcaklık ortalaması, son 130 yılın en sıcağıydı” dedi. Meteoroloji Ofisi’nin başında bulunan Vicky Pope ise “Avrupa’da kış soğuktu, fakat küresel olarak bakarsak ocaktan marta kadar olan zaman dilimi, en sıcak 7 yıl başlangıcından biriydi” diye konuştu.

Uzmanlar, bu durumu rüzgâr ve okyanus akıntısı El Nino’ya bağladı. Buna göre El Nino, okyanustan atmosfere yüksek miktarda ısı salınmasına neden oluyor. Dünyayı etkileyen sıcaklık trendinin, yılın kalanında da devam etmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu (22)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu (21)

İZMİR: Parçalı bulutlu (26)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu (26)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (16)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu (26)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin iç kesimleri çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile öğle saatlerinde bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Van çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!