Seçim listesi

Güncelleme Tarihi:

Seçim listesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 00:00

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesinin ardından dün de CHP’yi seçimlere götürecek yeni Parti Meclisi (PM) oluşturuldu.

Haberin Devamı

CHP'NİN ESKİ PARTİ MECLİSİ EKİBİ

İSİMLER BÖYLE AÇIKLANDI / WEB TV

GANDİ KEMAL'İN SEÇİLMESİ DIŞ BASINDA

CHP KURULTAYI'NDA İZDİHAM / WEB TV

PM’den yeni MYK’ya girmesine kesin gözüyle bakılan isimler arasında Baykal’ı siyasete sokan Turan Güneş’in damadı Sosyoloji Profesörü Sencer Ayata da bulunuyor. Turan Güneş ailesinin CHP yeni yönetimindeki ikinci temsilcisi ise oğlu Prof. Dr. Hurşit Güneş oldu. Süheyl Batum da CHP’nin akademik kadrosunun önde gelen isimlerinden biri olacak.

Rakipler PM’de

Seçim listesi


32. Olağan Kurultay’da Baykal’a rakip olmak isteyen, ancak yeterli imza bulamayan eski Grup Başkanvekili Haluk Koç ve işadamı Umut Oran ile eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya PM’ye girdi. 32. kurultay öncesinde ismi bir ara genel başkan adayları arasında geçen İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan da PM’ye giren bir başka isim oldu.

 
 
 


Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Mehmet Faraç ile yine gazeteci Melda Onur, Gürsel Tekin’in talebiyle PM’ye girdi. Onur, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı kampanyasını yürüten ekipteydi. Gazeteci Enver Aysever ile akademisyen Nuran Yıldız da PM’de yer buldu. Yıldız’ın yanı sıra Yücel Artantaş ve Nihat Matkap, eski genel başkan Murat Karayalçın’ın ekibinde yer alıyordu. Tekin’in “Çarşaf” açılımına karşı çıkan Necla Arat, yerini korudu. Eski Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes de Parti Meclisi’nde yer aldı.

27 yaşında girdi

Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da Genel Başkan Yardımcısı görevini üstlenmek üzere PM’ye girdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilen, ancak Sav’a muhalif Adana il örgütünün baskısıyla adaylığı iptal edilen Avukat Soner Çetin de PM’ye giren isimlerden oldu. Parti Meclisi listesine giren en genç üyelerden birisi Ekrem Kerem Oktay oldu. 27 yaşındaki Oktay, “CHP’de gençler artık daha etkili olacak. Değişimi bir anda beklemek zor, ama CHP bundan sonra ezber bozacak” dedi. Blok listede 22 milletvekili; Bilim, Kültür ve Sanat Kurulu’nun listesinde ise 10 milletvekili yer aldı.

Yeni yüzler

Sencer Ayata ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü. Son dönemde siyasette ve toplumda AK Parti eksenli tartışmaları analiz eden röportajlarıyla gündeme geldi. Eski Dışişleri Bakanlarından Turan Güneş’in kızı Ayşe Güneş Ayata ile evli.

Süheyl Batum 1955 doğumlu. Babası Sadık Batum eski Demokrat Parti’den milletvekili ve Adalet Partisi’nden senatördü. Son yıllarda Demokrat Parti’nin genel başkanlığına gelmesi için teklifler aldı. Anayasa hukukunda Türkiye’nin otorite isimlerden. Galatasaray Üniversitesi’ndeki genel sekreterlik ve dekanlık gibi idari görevlerinin ardından 2003-2007 arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nin rektörü oldu.

Gülsün Bilgehan 1957 Ankara doğumlu. İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü ile gazeteci Metin Toker’in kızı. Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyeliği ve İnönü Vakfı’nın başkan yardımcılığını yaptı. 22’nci dönem Ankara Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Baykal’a yöneltilen tepkilerden biri de Nesrin Baytok’u seçtirmek amacıyla Bilgehan’ı Çankaya’dan alıp ikinci bölgede seçilemeyecek bir sıraya koymasıydı.
Mehmet Faraç Şanlıurfa doğumlu. 1995’ten beri İstanbul’da Cumhuriyet Gazetesi Yurt Haberleri Servis Şefi ve yazarı. Güneydoğu kaynaklı sosyal-siyasal ve toplumsal araştırmalarıyla biliniyor.

Enver Aysever 1971 İstanbul doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi sosyoloji mezunu. TV8, NTV Radyo ve Skytürk’te programlar hazırlayıp sundu. Medya programlarını, askeri çevrelerin ilgiyle izlediği bir isim.
m Nuran Yıldız AÜ İletişim Fakültesi’nde yardımcı doçent. Genelkurmay Başkanlığı’na bir dönem iletişim alanında danışmanlık hizmeti vermesiyle tanındı. Bu alandaki deneyimini “Tanklar ve Sözcükler” adlı kitabında yayımladı. Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın yerel seçim kampanyasında çalıştı.

Biber gazı yemişti

PM’deki yerini koruyan Çetin Soysal, Tekel işçilerinin eyleminde ön sırada yer aldı, polisten biber gazı ve cop yedi. Eylemin simgesi olan yarım limonu TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın önüne bıraktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Meclis’e sarhoş gelmekle suçlayınca “Koruma duvarından bir metre ötesini göremiyor, alkolmetreyle dolaşsın” yanıtını verdi.

Namazını kıldırmıştı

PM’ye giren emekli müftü İhsan Özkes, 2002’de CHP’den milletvekili aday adayı olmuş, daha sonra görevine geri dönmüştü. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın cenazesindeki konuşmasıyla gündeme gelen Özkes, “Umarız merhumenin bıraktığı yerden hizmet bayrağını devralacak nice Türkan Saylan’lar çıkacaktır” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!