Tek vücut olduk

Güncelleme Tarihi:

Tek vücut olduk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merakla beklenen ve tartışma yaratan PM listesi için “Tek vücut olduğumuzu gösterdik” dedi.

CHP'NİN ESKİ PARTİ MECLİSİ EKİBİ

İSİMLER BÖYLE AÇIKLANDI / WEB TV

GANDİ KEMAL'İN SEÇİLMESİ DIŞ BASINDA

CHP KURULTAYI'NDA İZDİHAM / WEB TV

Mazbatasını alınca Baykal’a gideceğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, dün kurultayın kritik saatlerinde Hürriyet’e açıklamalarda bulundu ve sabah saatlerine kadar partiyi Önder Sav ve Gürsel Tekin’in iki ayrı liste ile PM seçimine kadar götüren krizle ilgili şunları söyledi:

İlk sınavı verdik

“Bazı anlaşmazlıklar, uyuşmazlıklar demokrasilerde ve siyasi partilerde olur. Bunların olmaması anormaldir ama CHP bundan sonra ülkenin uzlaşmazlıkları ve krizlerinde nasıl davranacağını ve nasıl çözümler üreteceğini göstermiştir. Bakın ne olursa olsun iki değil, tek liste ile seçime gidilmiştir. Bu partimizin, sonuçta bu güzel ülke için nasıl uzlaştığını ve tek vücut olabildiğini ispat etmiştir.
m Biz ülkenin ileride her krizinde ve anlaşmazlığında da uzlaşan, ortak paydalarda buluşan ve Türkiye’nin önünü açan çözümler üreteceğimizin ilk sınavının nasıl verilebileceğini göstermiş olduk.

Parti içi demokrasinin nasıl işleyeceğini bundan sonraki süreçte de gerek tüzük, gerekse diğer yapısal anlamlarda göstereceğiz. Benim için Önder Sav ve Gürsel Tekin’in de yerleri ve değerleri ayrıdır. Onlar da biz de her bir delegemiz de bu parti ve ülke için çalışmaktadır. Bizim geleneğimizde ben diye bir şey olmayacak.”

 
 
 


Yürekten kutladı

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile mazbatasını aldıktan sonra görüşeceğini açıkladı. Baykal’ın kendisini telefonla arayarak kutladığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Ses tonu gayet iyiydi. Beni de yürekten kutladı. Ben de teşekkür ederek, desteğine ihtiyaç duyacağımı söyledim” dedi. Kılıçdaroğlu, kurultay salonuna gitmek üzere evinden çıktığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Partinin yetkili organlarıyla ilgili listeyi değerlendiren ve CHP’nin “büyük bir aile” olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Denge gözettim

“Bu ailenin içinde çok zengin düşünürlerimiz, akademisyenlerimiz var. Yazarımız, çizerimiz, sade yurttaşımız var. Dolayısıyla listeyi hazırlarken belli bir dengeyi gözettim. Ayrım yapmamaya özen gösterdik. Oy verenler, vermeyenler diye bir ayrım da yapmadık. Listeye baktığınızda daha önce genel başkanlığa soyunmuş üç arkadaşımızı da orada görüyorsunuz. Dolayısıyla biz CHP’yi iktidara taşımanın yollarını arıyoruz. Biz halkın partisi olma yolunda her türlü özveriye katlanarak, iktidar koşusunu başlatmayı düşünüyoruz. Bu nedenle Parti Meclisi dışında kalan arkadaşlar şu veya bu şekilde ‘dışında kaldık’ diye kaygı taşımasınlar. Biz herkes ile beraber tek yürek çalışacağız, çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Erdoğan aramamış

“İlk defa genel başkan olarak evden çıktınız, neler hissediyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Ağır bir sorumluluk taşıdığımı biliyorum. Bu sorumluluğun gereği için elimden gelen çabayı göstereceğim. Zor bir alan ama zorlukları başarmak da benim görevim” dedi. Mal beyanında İzmir Seferihisar’da kooperatif hissesi bulunduğu, kooperatifin kaçak olduğuna ilişkin iddiaların hatırlatıldığı Kılıçdaroğlu, “Seferihisar’da kooperatifim mi varmış? Bilmiyorum” dedi. Baykal’ın yanısıra eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini tebrik için aradığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Başbakan Erdoğan aradı mı?” sorusuna “O cepheden herhangi bir arayan olmadı” dedi.

Çaylar Kılıçdaroğlu’ndan

CHP Genel Başkanlığı’na geçerli oyların tümünü alarak seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, yeni görevindeki ilk gününün sabahını ailesi ile birlikte evinde geçirdi. Sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in ziyaret ettiği Kılıçdaroğlu’nun evinin önünde onlarca gazeteci gelişmeleri izledi. Bu sırada Kılıçdaroğlu’nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu gazetecilere çay ve kuru pasta ikram etti. Elinde termos ve bardaklarla evin önüne çıkan Kerem Kılıçdaroğlu, çay servisini de kendi yaptı.

Eve ayrılan vakit azalacak

KILIÇDAROĞLU, dün eşi Sevim Kılıçdaroğlu ve torunu Duru’yla birlikte Hürriyet’i Yüzüncüyıl’daki mütevazi evinde ağırladı. Evlerinden memnun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Burada komşularımızla mutlu bir yaşam sürüyoruz. Fakat kabul etmek gerekiyorki artık eve daha az vakit ayıracağım. Çünkü, kurultayda yaşadığımız coşkuyu tüm Türkiye’ye yaymamız gerekiyor. Bunun için de yollarda olacağız. İlk gezimiz de sanırım salı günü Zonguldak’a olacak” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!