CHP'de liste kavgası

Güncelleme Tarihi:

CHPde liste kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 11:58

Önder Sav'ın Parti Meclisi listesini aldığı CHP'li Ali Topuz, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in farklı bir liste girişiminde bulunduğunu Sav'ın buna karşı çıkması üzerine dün gece toplantının yarıda kesildiğini öne sürdü. Topuz ayrıca Gürsel Tekin'i yalancılıkla suçladı.

Haberin Devamı

İŞTE O İSİMLER / WEB TV

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, parti  organları için ikinci bir liste hazırlığında olduğu iddialarının gerçeği  yansıtmadığını belirterek, “Bir Baykal'ın evinde, bir Kılıçdaroğlu'nun yanında  yer alarak, her tarafı idare ederek, yenilikçi devrim yapmaya kalkışmasınlar”  dedi.

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda devam  ediyor.

CHP Milletvekili Ali Topuz, kurultay salonunda gazetecilere açıklama  yaptı. Dün gece CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in ayrı bir kurultay listesi  çıkarma girişimi başlattığını ve bu girişime destek aramak için kendi üzerinden  siyaset yapmayı tercih ettiğini iddia eden Topuz, İstanbul delegelerini bir otel  lobisinde toplayan Tekin'in orada düşüncelerini aktardığını söyledi.

İstanbul delegelerinin bu girişime yoğun tepki gösterdiğini ve  toplantının hemen iptal edildiğini ileri süren Topuz, bu durumun bugün bazı basın  yayın organlarında yer aldığını belirtti.

Topuz, İstanbul İl Başkanı sıfatı ile 40 yıl önce CHP'nin 20.  Kurultayı'na başkanlık ettiğini anımsatarak, o dönemde yenilikçi hareketin  öncülüğünü yaparak İsmet İnönü'ye karşı yenileşme hareketinin öncüleri arasında  yer aldığını anlattı. “O günden bugüne kadar CHP'deki her türlü yenilikçi  hareketin önünde, başında bulunmuş kişiyim” diyen Topuz, şöyle devam etti:
“Bir takım insanların benim yenilikçi harekete karşı olduğum gibi  iddiaları dile getirmesinden büyük ölçüde rahatsızım. Ben her dönem genel  başkanların yanlış politika izledikleri sırada onların karşısında doğruları  söyleyerek, partinin hukukunu korumuş insanlardanım. Bugün yaşadığımız yenileşme  ve değişim hareketini bundan yıllar önce CHP grup başkanvekili olduğum sırada  tüzük kurultayında dönemin Genel Başkanı Baykal'ın desteklediği tüzüğün  yanlışlığını söyleyen ilk insanım. O yüzden Baykal ile tartışmalarımız bugüne  kadar uzamıştır. Bugün parti tüzüğünde değişiklik isteyenlerin dün gösterdikleri  büyük arzuyu ilk dile getiren insanım. Bu son harekette Sayın Baykal bir iddia  ile karşılaştığı sırada, şimdi susan, yenilikçi geçinenler susarken, ilk ve tek  olarak Baykal'ın istifa ederek, 'partiyi bu suçlamalardan arındırması' gereken  diyen insanım. Yeniden aday olma eğilimi ortaya çıktığında yüksek ses çıkartan  insanım.
Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyen, adaylığını açıklamaya teşvik eden bir  insanım, karşılıksız, bu yenileşme hareketine destek vermek istediğimi söyleyen  insanım. Hiçbir şey istemedim, hiçbir listede talebim olmamıştır, bunu da en iyi  bilen Sayın Kılıçdaroğlu ve Sav'dır. Bana suçlama yapanlar, kendilerini benim  yaptıklarımı iyice anlasınlar, iki yüzlü davranışlardan vazgeçsinler. Bir  Baykal'ın evinde, bir Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alarak, her tarafı idare  ederek, yenilikçi devrim yapmaya kalkışmasınlar. Bana suçlama yapanlar,  Kurultay'da sorun çıkarmak isteyen insan olarak göstermek isteyenler önce  bilgilerini geliştirsinler, sağlam karakter göstersinler ve kendileri her şeyin  hesabını verebilecek durumda olsunlar. Ondan sonra yenilikçi hareketin içindeyim  desinler. Yalancı yenilikçilere, kendisini bir yere taşımak için yenilikçi gibi  görünenlere yaşları ne olursa olsun güvenmeyin. Yenilikçilik bir idealizmdir,  dürüstlüktür, yürekliliktir.”
Kurultay'da hiçbir kurula aday olmadığını, görev talep etmediğini ifade  eden Topuz, Kılıçdaroğlu'na güvendiğini ve bir nefer olarak iktidar mücadelesine  katkı sağlayacağını söyledi.

Gazetecilerin “İkiyüzlü davranmakla Gürsel Tekin'i mi kastediyorsunuz?”  sorusu üzerine Topuz, “Fiilleriyle, yaptıklarıyla düşündükleri, kafasında  beklentileri farklı olan insanlar olabilir. Benim üzerimden siyaset yapmaya çok  insan heveslidir, onları kastediyorum, tek bir kişiden söz etmiyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!