İktidar için yürümeyecek koşacağız

Güncelleme Tarihi:

İktidar için yürümeyecek koşacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 01:00

CHP Kurultayı’na tek genel başkan adayı olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu, “Partimizin ve halkın benden beklentisi büyük. İktidar yürüyüşü olarak adlandırılan süreci aslında biz iktidar koşusuna dönüştüreceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, mezhep tartışmaları konusunda da, “Bizim için önemli olan insanlarımızın sorunlarıdır. Tüm vatandaşlarımızın sorunlarına da aynı gözle bakacağız” değerlendirmesini yaptı.

CHP’nin bugün başlayacak 33’üncü Olağan Kurultayı’na tek genel başkan adayı olarak giren ve 7’nci Genel Başkan olarak parti tarihine ismini yazdırması beklenen İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidar yürüyüşüne değil, iktidar koşusuna başlayacağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, mezhep tartışmalarına da nokta koydu, “Önemli olan insandır. Benden farklı tutum bekleyenler büyük yanılgı içindeler” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay’la Hürriyet yazarları Oktay Ekşi, Tufan Türenç, Yalçın Doğan, Yalçın Bayer, Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir ile Temsilci Yardımcıları Şükrü Küçükşahin, Uğur Ergan ve Okur Temsilcisi Faruk Bildirici’yle buluştu. Kılıçdaroğlu’nun kurultay öncesi mesajları şöyle:

Kondisyonumuz var

Partimizin ve halkımızın bizden beklentisi büyük. Seçimin hemen ardından Türkiye turunu çıkacağız. İktidar yürüyüşü olarak adlandırılan süreci aslında biz iktidar koşusuna dönüştüreceğiz. Bu koşu için de gerekli kondisyonumuz var. İstanbul örneği var önünüzde. 32 günde neler yaptığımızı hepiniz gördünüz.

Sürpriz isimler olacak

İnsanların etnik ve dinsel kimliklerinden yola çıkan ya da varlıklarını o kimlikler üzerinden tanımlayan kişiler, kişiliği tam oluşmamış kişilerdir. Bizim için önemli olan insanlarımızın sorunlarıdır. Televizyondan izlediğimiz Afrika’daki bir aç çocuk için rengine, milletine, dinine mi bakıyoruz. Üzülürken ona göre mi üzülüyoruz? Dine, milliyete, mezhebe bakmadan üzülüyorsak, tüm vatandaşlarımızın sorunlarına da aynı gözle bakacağız. Benim için önemli olan işsizlik ve sefalettir, bunu önlemektir. Benim için bu konuda beklentide olanlar, bundan fayda sağlayacağıma ya da olumsuz hareket edeceğimi düşünenler çok büyük yanılgı içindedirler. Önemli olan insandır, insanların kişiliği önemlidir. Parti Meclisi’nde sürpriz isimler olacak. Adaylığımın kesinleşmesinin ardından pek çok önemli isim bizimle çalışma isteğini iletti. Ancak üyelik sorunları var. İçinde parti üyesi olmayanlar var. Parti üyesi olmadıkları için bu kurultayda yönetime alamayacağımız isimleri, başka yollarla çalışmalara katacağız.

Üyelik kolaylaşacak

Parti tüm organlarıyla birlikte demokratikleşecek. Gerçek anlamda parti içi demokrasi sağlanacak. Delegelerimizin parti yönetimine katılımlarının önü açılacak. Parti üye olmak sorun olmaktan çıkartılacak. Bizim sivil toplum örgütleri ile de ilişkimiz son derece sağlıklı olacak. Zaten söylememe gerek yok; sendikalar doğal tabanımızdır.

Halkla daha fazla iç içe olmamızı sağlayacak tüm mekanizmaları yaşama geçireceğiz. Halkla buluşan bir parti olacağız. CHP’nin kurucu değerlerinden vazgeçmeyeceğiz, konuşmamda da vurgulayacağım. Kurultaya konuşmam yaklaşık bir saat sürecek. Üzerine çalışmalarımız sürdürüyoruz.
/images/100/0x0/55ea1a65f018fbb8f86b6cd2


AB ilişkileri

AB’nin özellikle Anayasa Paketi konusunda takındığı tavrı olumlu bulmuyoruz. AB-Türkiye ilişkileri gerçeklerden kopmadan sürdürme kararlılığındayız. Özellikle AB’nin etik değerlerini öncelikli olarak yakalamak çok önemli. AB bir çağdaşlaşma hedefidir, İsmet İnönü’nün başlattığı bir süreçtir. AB değerlerine ulaşmak bizin için çok önemlidir. O değerler için çalışırız ancak AB’nin çifte standartlarından rahatsızız.Özellikle de Anayasa değişiklikleri konusundaki tutumlarını fevkalade olumsuz bulduk, bunu Türkiye’yi iteklemek, AB’den koparmak için yapıyorlar sanırım. Bu doğru değil. Kendi ülkelerinde böyle bir Anayasa, böyle bir Anayasa değişikliği yöntemi yapılmasını isterler mi? AB’ye de bundan sonra kendimizi daha iyi anlatacağız, Brüksel temsilcimiz de burada olacak ve kendisinden detaylı bilgi alacağız.

Çok güzel şeyler olacak

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde Hürriyet yazarları ve temsilcileriyle görüşürken, karşılaştığı bir grup kadınla tokalaşıp, kısa süreli sohbet etti. Yolda yürürken vatandaşlardan büyük ilgi gören Kılıçdaroğlu, geri döndükten sonra mutlu bir yüz ifadesiyle, “Görüyorum ki Türkiye’de çok güzel şeyler olacak. Vatandaşların ilgisi bunu gösteriyor ve bu beni çok mutlu ediyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!