Döne döne çakıldı

Güncelleme Tarihi:

Döne döne çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 01:00

Mersin’de Piper Tomahawk tipi tek motorlu eğitim uçağı portakal bahçesine düştü. Havada, kendi etrafında dönerek toprağa çakılan uçakta 2 öğrenci pilot yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

UÇAK ENKAZINDAN FOTOĞRAFLAR

İŞTE UÇAĞIN ENKAZININ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV 

KADİR'DEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

İSTANBUL’dan Mersin’e uçuş tecrübelerini artırmak için gelen öğrenci pilot Yüksel Alper Şen ve kendisi gibi öğrenci pilot olan, aynı zamanda THY’de kabin memurluğu yapan Kadir Erkan Gürkan, dün saat 11.20’de Adana Havalimanı’ndan eğitim uçuşu için havalandı. Tarkim Uçuş Akademisi’ne ait TC-EYP tescil işaretli Piper Tomahawk tipi tek motorlu uçak, saat 12.05 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle Tarsus İlçesi’ne bağlı Avadan Köyü’ndeki Özalp Hayvancılık ve Tarım Çiftliği arazisindeki portakal bahçesine düştü. Pervane ve motorun bulunduğu ön bölümü toprağa çakılan uçakta, eksik uçuşlarını tamamlamak için gelen 25 yaşlarındaki öğrenci pilotlar olay yerinde can verdi. Çiftlikte bulunanların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri ulaştı, ancak pilotların öldüğü anlaşıldı.

Korkunç anı gördü

Döne döne çakıldı


Çiftlikte işçi olarak çalışan Mehmet Özcan (55), “Biz bahçede çalışıyorduk. Ses üzerine havada çok yüksekteki uçağı fark ettim. Baktığımda uçak havada etrafında dönerek akrobasi hareketlerine benzer hareketler yaparak hızla yere çakıldı. Yanına gittiğimizde ikisi de ölmüştü” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!