Önder Sav'dan istifa çağrısına cevap

Güncelleme Tarihi:

Önder Savdan istifa çağrısına cevap
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 12:39

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasından sonra toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Önder Sav ile CHP MYK Üyesi Savcı Sayan arasında tartışma çıktı. ''Deniz Baykal geri dönse de artık tavrım değişmez'' diyen Önder Sav, MYK'yı terk etti. Sav'ın toplantıyı terk etmesinin ardından, MYK'dan Baykal'a "geri dön" çağrısı çıktı. Çağrıyı Önder Sav'ın dışındaki tüm MYK üyeleri imzaladı. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, Önder Sav'ın Genel Sekreterlik görevinden istifa etmesi gerektiğini söylerken Sav'ın bu sözlere yanıtı gecikmedi. Sav istifa çağrısını, "Bu çağrının hiçbir önemi yok. Beni istifaya davet etmek Mustafa Özyürek'in haddi değildir" şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

   

CHP'DE HAREKETLİ GÜN / FOTO GALERİ

MYK'DA TARTIŞMA... ÖNDER SAV TOPLANTIYI TERKETTİ

www.gercekgundem.com 'un haberine göre CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, Genel Sekreter Önder Sav'a tepki gösterdi. Sayan, Önder Sav'ı "CIA ajanı

Önder Savdan istifa çağrısına cevap
Savcı Sayan, Baykal'ın istifa ettiği toplantıda ağlamıştı.
olmakla" suçladı. Sav bu sözlere çok ağır karşılık verdi. Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi de Savcı Sayan'ı üslubu konusunda uyardı. Sav, toplantıyı terk ederken, "Tek başıma kalsam da Kemal'i destekleyeceğim. Parti sahipsiz değil" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıyı terkeden Önder Sav, 12 il başkanı ile biraraya geldi.

BAYKAL'A 'DÖN' ÇAĞRISI

Tartışmalı MYK'da Deniz Baykal'a 'geri dön' çağrısı yapıldı. MYK'da Önder Sav ile CHP MYK Üyesi Savcı Sayan arasında tartışma çıktı. ''Deniz Baykal geri dönse de artık tavrım değişmez'' diyen Önder Sav, MYK'yı terk etti. Sav'ın toplantıyı terk etmesinin ardından, MYK'dan Baykal'a "geri dön" çağrısı çıktı. Çağrıyı Önder Sav'ın dışındaki tüm MYK üyeleri imzaladı.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklama şunları söyledi: "Kararlılıkla mücadele etmiş olan Deniz Baykal’ın engin bilgilerine büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Kendisinin 22-23 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak kurultayda yeniden genel başkanlığa getirilmesinin zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Kurultayda bütün partililerimizi bu bilinçle hareket etmeye davet ediyoruz."

ÖZYÜREK: "SAV İSTİFA ETMELİ"

Sayın Genel Sekreterin, kurul üyelerine danışmadan, bu konuda görüş açıklamış olması nedeniyle kendisini bu görevden çekilmeye davet ediyoruz. Sayın Önder Sav hariç, görevli bütün MYK üyelerimizin imzası bulunmaktadır. Toplantıda bulunmayan İzmir Milletvekilimiz Mehmet Ali Susam’da telefonla arayarak bu kararı desteklediğini ifade etmiştir.

Haberin Devamı

İSTİFA ÇAĞRISINA CEVAP

CHP Genel Sekreteri Önder sav MYK toplantısı sonrasında gelen istifa çağrısına, “Bu çağrının hiçbir önemi yok. Beni istifaya davet etmek Mustafa Özyürek'in haddi değildir, hakkı da değildir. Ben hesabımı kurultay delegelerinden başka kimseye vermem” şeklinde cevap verdi.

Alınan bilgiye göre, Sav 12 İl başkanı ile yaptığı görüşme sırasında izlediği Özyürek’in açıklamasına şöyle değerlendirdi: "Sayın Özyürek, daha iki gün önce kafasındaki adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylemişti. Bu yaşta bu olgunluktaki insanların koltuklarına sımsıkı bağlanmasından utanç duyuyorum. Devlet kuran gelenekten gelen CHP ve onun sağduyulu kurultay delegeleri halkın sesine kulak verecek, CHP'de beklenen değişim gerçekleşecektir. Bu değişime abilik yapmaktan onur duyuyorum."

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Haberin Devamı

CHP'nin 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde yapılacak olağan genel kurultayında CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısı öncesi CHP Genel  Sekreteri Önder Sav'ı parti genel merkezindeki odasında ziyaret etti. Baş başa görüşmenin ardından Sav, “Şimdi, bugün arayışlar, değerlendirmeler, görüşmeler tamamlanmış  görülüyor. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına adaylığını resmen koymuş  durumdadır. Kurultaya 5 gün kaldı. Bu adaylık, CHP'nin adaysız, çaresiz, eli kolu  bağlı olmayacağının çok somut bir göstergesidir” dedi.

“AÇIKLAMALARIM EZBER BOZMUŞ OLABİLİR”

CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdiğini ifade eden Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:
“CHP olarak bizi içine çekmek istenen komplolardan, CHP'ye kurulmak istenen tuzaklardan, CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'a yapılan tertibi, CHP  olarak üstlenerek bu komplolara karşı  mücadelemizi içinde bulunduğu dar boğazdan Türkiye'yi selamete götürecek  partinin CHP olduğunu bilerek, kurultayımızda bir tartışmaya, bir kamplaşmaya tahammül olmadığını bilerek kurultaya 5 gün kala sorumluluk duygusuyla  adaylığını açıklamış olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenerek, bu  kuşatmaları aşacağız.”

Haberin Devamı

Sav, yaptığı açıklamanın ve görüşlerinin CHP binasındaki arkadaşları dahil birçok kişinin ezberini bozmuş olabileceğini ifade ederek, “Ama  köhneleşmiş ezberlerle yola gidecek halimiz kalmamıştır. CHP, geleceğine bakacak Türkiye'nin geleceğine bakacak. İçine itilmekte olduğumuz darboğazı yaracağız, aşacağız. Bize yakışanı hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

“BAYKAL İLE KONUŞARAK GÖRÜŞLERİMİ İFADE ETMEDİM”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sav,  Kılıçdaroğlu'nun iki gün önce aday olmayacağını açıkladığının hatırlatılması ve  geçen zamanda neyin değiştiğinin sorulması üzerine, “Hiçbir şey değişmedi. Kemal  Bey, sanıyorum Sayın Genel Başkan'ın istifasından önce de, istifasından sonra da  belli değerlendirmeleri olgun bir siyaset adamı olarak, ciddi bir CHP'li olarak  hepimiz gibi düşünmüştür. Kemal Kılıçdaroğlu da elbette her şeyi kamuoyuyla  bölüşecek değildi. Onun adına konuşmak bana yakışmaz ama sordunuz, ben  yorumluyorum. Kemal Bey'e de baş başa görüşmemizde bunu sormadım” diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, “Sayın Baykal ile bir uzlaşma sağlandı diyebilir  miyiz? Bugün bazı haberler çıktı 'bir uzlaşma mı yoksa bir ayrışma mı söz konusu'  diye...” sözleri üzerine de Sav, “Dürüstçe bir şey söylemek istiyorum. Ben  Sayın Baykal ile konuşarak bu görüşlerimi ifade etmiş değilim. Sözümün bir  yerinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak bu açıklamayı yaptığımın altını çizdim” dedi.

KİM ADAY OLURSA OLSUN TAVRIM DEĞİŞMEZ

Haberin Devamı

Önder Sav, 5 günün ardından kurultayda Deniz Baykal'ın adaylığının söz  konusu olması halinde tavrının ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlarken de “Benim  tavrım değişmez. Ben ne düşündüğümü kararlı bir şekilde söyleyen bir  siyasetçiyim. Hiç hedef saptırmam. Kendime yakışanı yaparım. Bugün de CHP'lilik bilinci içinde, 53 yıllık CHP'lilik geleneğinden gelen bir kişi olarak bunları  söyledim. Bundan sonra kim aday olursa olsun benim tavrım hiç değişmez” diye  konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!