Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun adaylığına tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 11:57

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına siyasiler şu tepkileri verdi:

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan: Şu anda Kılıçdaroğlu gibi bir rakibimiz yok. Seçilsin ondan sonra gerekli değerlendirmeyi yaparız

 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Gelinen noktada Kılıçdaroğlu 'Ben adayım' diyorsa burda CHP'nin tüm delegelerinin bunun arkasında durması gerekiyor. Dururlar mı onu bilemem ama ben durmalıdırlar diyorum. Sayın Baykal şu ana kadar 'Ben adayım' demedi. Deniz Bey bunu deseydi ben yanında olacaktım. Kamuoyundan destek alan bir arkadaşımız adaylığını açıkladı. Yapmamız gereken bunun arkasında durup partimizi iktidar yapmaktır. Genel Sekreterimiz Önder Sav deneyimli bir siyasetçidir. Bunu kabul edeceğini sanıyorum.

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek: Kılıçdaroğlu bizimle görüşmedi ama adaylığı sürpriz de olmadı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi: Önemli olan örgütün desteği

CHP Genel Sekreteri Önder Sav: Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekliyorum. CHP'nin elinin kolunun bağlı olmadığı görüldü. Kurultay'da sayın Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenerek bu yarmaları kıracağız. Bu binanın içindekiler bile farklı düşünüyor olabilir. Biz bu ezberi bozacağız. Köhnemiş ezberlerle gidecek halimiz kalmadı. Bu görüşlerimi Baykal'la konuşarak ifade etmedim. Bunlar CHP Genel Sekreteri olarak 53 yıllık siyasetçi Önder Sav'ın görüşleridir. Deniz Baykal aday olsa da Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen: Daha önce söylediklerimizde bir değişiklik olmadı. Şu sırada bizim MYK üyesi olarak arkadaşlarımıza danışmadan daha fazla bir şey söylememiz mümkün değildir. Ama genel yaklaşımımız bellidir, o da şudur; kararı kurultay verecek. Kurultay adına hiç kimsenin karar vermesi mümkün değildir. Son sözü kurultay söyleyecektir.

CHP Milletvekili Atilla Kart: Karar Türkiye ve CHP için çok yararlı olacak

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç: Kemal'in kararlılığını kutlamak istiyorum. Siyasetin zorla götürülmesi mümkün değil. Halktan kopuk ve halka rağmen siyaset yaparsanız sonuç alamıyorsunuz. Deniz Baykal'a her zaman ihtiyacımız var. O da bunu esirgemeyecektir. O, CHP'nin uzun yıllar mücadelesini verdi. Umarım Kemal başarılı olacaktır. Sayın Genel Başkanımız da hiçbir zaman unutulmayacaktır. Tabandan gelen ses 'değişim' diyor.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay:  Kemal Kılıçdaroğlu'nu bütün gücümüzle destekliyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu: Bana sorarak aday olmadı sorsun o zaman değerlendiririm.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Hayırlı olsun Kemal Bey’i destekliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan: Adaylık kararı için kendisine başarılar diliyorum. Ancak süreç Kemal Bey’in adaylığını açıklaması ile bitmiyor. CHP’de halkın yeni yapılanma talebi var. Kemal Bey bu talebin neresinde olacak? Parti içindeki güçleri toparlayabilecek mi? Bunları zaman gösterecek.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir: Milletvekillerindeki ortak kanaat hem partinin geleceği hem kendi geleceği açısından genel başkanımızın bu Kurultay’da aday olmaması yönünde. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı bir çıkış gibi görünüyor.

Haberin Devamı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk: Partimize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na sadece 'hayırlı olsun' derim. İl Başkanları toplantısından sonra, İstanbul’daki kararı açıklayacağım.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı: Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum.

 

CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken: Deniz Baykal'ın tekrar aday olmasını istiyoruz.

 

 Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin: Hayırlı olsun, başarılar diliyorum

 

AK Partili Hüseyin Çelik: Hayırlı olsun. Başarılar diliyorum.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Bugun sayın Kılıçdaroğlu'nun 'ben adayım' demesini, medeni ve olması gereken bir karar olarak görüyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!