Kılıçdaroğlu genel başkanlığa aday

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu genel başkanlığa aday
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 09:38

Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın istifasıyla boşalan genel başkanlık için 22-23 Mayıs'ta yapılacak olağan kurultayda aday olacağını açıkladı. Cuma günü Baykal, evinde yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu'na tüm il başkanlarının da desteğini alması gerektiğini, tüm partinin ismi üzerinde uzlaşmaya varması halinde destek vereceğini belirtmişti. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, 'aday olmayacağını' söylemişti. Aradan bir kaç gün geçti, 'aday ol' önerilerini dikkate alan Kılıçdaroğlu, Baykal'a rağmen adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

 

İŞTE KILIÇDAROĞLU ADAYLIĞINI BÖYLE AÇIKLADI / WEB TV

CHP'DE HAREKETLİ GÜN / FOTO GALERİ

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinden düzenlediği basın toplantısında adaylık kararını şu sözlerle anlattı:

Deniz Baykal’ın 10 Mayıs 2010’da istifa etmesinden bu yana genel başkanlık boş.Ülke gündemi yoğun. 90 yıllık köklü bir geçmişi olan partimizin adaysız olması düşünülemez.Tüm CHP’lilerin böyle bir dönemde büyük bir sorumluluk içinde davranmaları zorunluluktur.Partimize yönelik komploları yıkmalıyız                       

GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM

Seçmeni ve örgütüyle partimizin gösterdiği büyük destekten güç alarak 22-23 Mayıs’taki kurultayda CHP genel başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum. Milletvekili arkadaşlarımın bu kararımı parti bilinci içinde değerlendireceğini düşünüyorum.

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDİYORUM

Haberin Devamı

Bütün bu gelişmeler sürecinde CHP Grup Başkanvekilliği görevimden de istifa ediyorum.

BAYKAL'LA KÜSKÜNLÜK YOK 

Sayın Baykal’la her zaman görüşürüz. Partimizin önemli bir lideridir. Kırgınlık ya da küskünlük yok. Kendisinin birikiminden her zaman yararlanacağız

 

'UMUTLUYUM'

Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi'yi ziyaret etti.

Selvi'nin genel merkezdeki odasına gelen Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Selvi'yi ziyaret ederek düşüncelerini aktaracağını ve destek isteyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav'ı ve CHP'nin Grup Başkanvekillerini de ziyaret edeceğini aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Umutlu musunuz” sorusuna, “Elbette umutluyum, umut güzel bir şeydir” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, kendisinin bir lider olarak eski başbakanlardan Bülent Ecevit'e benzetildiğinin ifade edilmesi üzerine, “Ecevit'e benzetilmenin güzel bir şey olduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

2 KEZ ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

CHP'nin bu hafta sonu yapılacak kurultayında Deniz Baykal'dan boşalan genel başkanlık için aday olacağı iddia edilen Kılıçdaroğlu, daha önce iki kez aday olmayacağını söylemişti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!