Baykal'dan Erdoğan'a yanıt

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan Erdoğana yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 15:40

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkındaki 'eşlerine ihanet edenleri mağdur olamaz' sözlerine sert yanıt verdi: Başbakan'ın görevi dedikodu yapmak değil, gerçeği aydınlatmaktır. Başbakan aydınlatmıyor, tam tersi komplolardan faydalanmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

 

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü sözleri ile “Siyasi hayatı 4 yıl önce bitecekti” iddialarına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Deniz Baykal, açıklamasında şunları kaydetti:

“Başbakan'ın görevi dedikodu yapmak değil, gerçekleri aydınlığa kavuşturmaktır. Başbakan, en kaba biçimde hukuk ve ahlak kurallarına tecavüz eden komploların sorumluğu altında ezilen, bu nedenle de dedikodulardan medet umar durumdadır. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu düzeye yuvarlanmış bir başbakan örneği yoktur. Yıllardır, 'kutsal, mahremiyete saygı gösterilmesini, siyasetin buralara taşınmamasını' savunduğunu söyleyen Başbakan'ın ne kadar samimiyetsiz olduğu yaptığı açıklama ile bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır.

Haberin Devamı

Başbakanın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmiş bir siyasetçi karşısında bile, içine sürüklenmeye başladığı telaş ve tedirginliği anlıyorum. Başbakan bu telaş ve tedirginliği nedeniyle komployu aydınlatmaya çalışmıyor, tam tersi komplolardan yararlanmaya çalışıyor. Ancak ne yaparsa yapsın, Başbakan'ın içine sürüklendiği fitne, fesat, dedikodu siyaseti bile onu kurtarmaya yetmeyecektir.”

'BAŞBAKAN'IN LÜTUFUNA İHTİYACIM YOK'

Eski CHP Genel Başkanı Baykal, “Siyasi hayatı 4 yıl önce bitecekti” iddiasına ilişkin olarak da şunları kaydetti:

“(Siyasi hayatımın 4 yıl önce biteceği..) iddiaları, CHP'ye yönelik ikinci komplo girişimidir. Gerek komplocular, gerekse 'bu sır mezara kadar bizimle kalacak' diyenler, iftiranın da komplonun da hesabını vermekten kurtulamayacaklardır. Başbakan engellemişmiş... Açıkça söylüyorum Başbakan'ın lütufuna ihtiyacım yok. Kim ne biliyorsa açıklasın, çıksın söylesin. Kimse karnından konuşmasın.

Başbakan, bu yöndeki açıklamalarla komplocu kimliğini, entrikacılığını örtbas edemez”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!