Çanakkale'de köprü heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede köprü heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 10:57

Çanakkale Boğazı'na yapılması düşünülen köprünün, Lapseki ile Gelibolu ilçesi arasında yapılacağı yönündeki iddialar, Lapseki ilçesinde yaşayan vatandaşlarda heyecan uyandırdı.

Çanakkale Boğazı'na yapılması düşünülen köprünün, Lapseki ile Gelibolu ilçesi arasında yapılacağı yönündeki iddialar, Lapseki ilçesinde yaşayan vatandaşlarda heyecan uyandırdı.

Daha önce Sarıçay-Kilitbahir arasında olacağı açıklanan köprünün, Lapseki ile Gelibolu ilçe sınırlarındaki Şekerkaya-Sütlüce arasında yapılacağı şeklinde iddialar ortaya atıldı. İddialar, Lapseki ilçesinde vatandaşların konuştuğu en önemli konu halini aldı.

Lapseki Kaymakamı Fahri Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprünün buraya yapılacağı yönünde kendilerine bir bilgi gelmediğini bildirdi.

Belediye başkanı Gani Mehmet Ekim de, resmiyette gerçekleşen bir durum olmadığını belirterek, “Şu ana kadar köprüyle ilgili Belediyemizle resmi bir yazışma olmadı. Köprünün yapılması gerektiği kaçınılmaz. Köprü yapılacaksa elbette ilçemize yapılması taraftarıyım. Zira deniz ulaşımının sekteye uğradığı zamanlarda bilindiği üzere İstanbul'dan Lapseki'ye ulaşım aksıyor. İnsanlar karşıya ulaşamıyor” dedi.

Ekim, köprünün buraya yapılması durumunda, tarım alanlarının zarar görmemesinin ve vatandaşların mağdur edilmemesinin de önemine işaret etti.

AK Parti Çanakkale İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Arslan da, köprü güzergahının burası olarak belirlenmesinin, ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını savundu.

Arslan, “Yıllarca, öncelikle rüzgarlı havalarda Lapseki-İstanbul bağlantısı kesilmektedir. Turizm bu yüzden ilçemizde bir türlü gelişememiştir. Köprünün ilçe turizmine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Doğal güzelliğiyle eşi bulunmaz bir yöre olan Lapseki'ye köprünün adeta bir gerdanlık gibi yakışacağını düşünüyorum” diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Yılmaz ise, köprünün buraya yapılmasının konuşulmasının bile büyük heyecan uyandırdığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Emlakçılara şu ara büyük talep gelmeye başladığını duyuyoruz. Bölgedeki arsaların, tarlaların değerinin artacağı aşikar. Umarız yapılacak köprüyle daha da değerlenir. Nüfusumuz ve bölgemize yatırımlar artacak. Bizler Lapseki'nin siyasileri, sivil toplum kuruluşları olarak her türlü desteği vermeliyiz.”

Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ise, boğaz köprüsünün Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması halinde, ilçelerindeki esnaf sayısında artış olacağını öngördüğünü belirtti.

Köprü yapılırsa, hem odalarının, hem de ilçelerinin ekonomik girdisinin artacağına dikkat çeken Teoman, “Bölgede arsası bulunanların bu durumdan mutlu olacağını düşünüyorum. Arsa fiyatlarının kaça katlanacağını zaman gösterecek. Ticaretin gelişimine büyük katkılar da sağlayacaktır. Ayrıca inşaat sektörünün canlanacağını düşünüyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!