Gülen’den gelen mesaj samimidir

Güncelleme Tarihi:

Gülen’den gelen mesaj samimidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:53

CHP Genel Başkanlığı’ndan şok istifa kararıyla siyaseti sarsan Deniz Baykal, dünkü konuşmasının şifrelerini Hürriyet’e verdi.

Haberin Devamı

FETHULLAH GÜLEN'E BÖYLE TEŞEKKÜR ETTİ / WEB TV   

 İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV   

 BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri

BAYKAL'IN KENDİ SESİNDEN HAYAT FELSEFESİ / WEB TV

“Pennsylvania’dan gelen mesajı samimi buluyorum” diyerek üstü kapalı olarak görüntülerin perde arkasında Fethullah Gülen cemaatinin bulunmadığı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Baykal, şunları söyledi:

Gayet samimiydi

“Kendileri olanca samimiyetiyle bu iğrenç olayda hiçbir etkilerinin ya da dahlinin olmadığını açıkça beyan ettiler. Gayet samimi bir konuşma oldu. Ben de kendilerine inandım, inanmak gerektiğini düşünüyorum. Burada gerçeğin peşinden gitmek lazım, komplo teorilerinin değil.

Benim basın toplantımda hükümetle ilgili yaptığım suçlamalar kesinlikle hedef saptırmak ya da spekülasyon değildir. Ben hayatım boyunca hiçbir zaman yalanlar üzerine kurulu, boş senaryolar üzerine test edilmiş olaylardan hiç konuşmadım.

Bir şey olmasa konuşmazdım

Gerçeği olanca yalınlığıyla yansıttım. Ben eğer hükümetle ilgili bir şey söylüyorsam boş konuşmuyorum. Elimde bir şeyler olmasaydı partimi zor durumda bırakacak şekilde konuşur muyum? Şimdi bir süre sessiz kalıp gelişmeleri izleyeceğim.

Bütün Türk halkından ricam benim konuşmalarımdaki gerçekleri ve durumun vehametini net görmesi. Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre tekrar konuşup konuşmayacağıma karar vereceğim. Ama bu süreci çok yakından izleyeceğime emin olabilirsiniz.”

Arayıp üzüntüsünü bildirmiş

BAYKAL istifa konuşmasına hazırlanırken ABD’den gelen sürpriz telefon konuşma metninin seyrini değiştirdi. Telefonun diğer ucunda “Bir başka video kaset mağduru” Fethullah Gülen bulunuyordu. Kamuoyuna “Devleti ele geçirme yöntemleri” adıyla yansıyan video kasetlerine televizyonlarda yayınlanmasının ardından yurtdışına çıkan ve 10 yıldır ABD’nin Pennsylvania Eyaleti’nde yaşayan Fethullah Gülen, Baykal’a “Şahsınıza yönelik komplo nedeniyle duyduğum üzüntüyü sizinle paylaşmak istiyorum” mesajını iletti.

Gülen’in bu telefonu Baykal’ın dünkü açıklamasına “Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir. Bu çerçevede başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak üzere, ABD’den, Pennsylvania’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da belirtmek isterim” sözleriyle yansıdı.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV       

Haberin Devamı

İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV     

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri

BAYKAL'IN KENDİ SESİNDEN HAYAT FELSEFESİ / WEB TV

BAYKAL ADAY GÖSTERİLEBİLİR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!