Aile meclisi karar verdi

Güncelleme Tarihi:

Aile meclisi karar verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan ikinci kez ayrılmasına neden olan istifa kararının temelleri, önceki gün tüm ailenin katıldığı “Anneler Günü” kahvaltısında atıldı. Baykal, siyasi hayatındaki en güç anlarını önce kendileriyle birlikte yaşayan torunları Mehmet ve Alican, oğlu Ataç, gelini Nazife, kızı Aslı ve eşi Olcay Hanım ile kahvaltı sırasında paylaştı.

 İŞTE BAYKAL'IN KONUŞMASININ TAMAMI / WEB TV     

BAYKAL GÖZYAŞLARI ARASINDA İSTİFA ETTİ / Foto Galeri

Tümünün fikrini aldı

Baykal, tüm aile fertlerinin, basın açıklamasında “Komplo” olarak nitelediği süreçle ilgili değerlendirmelerini aldı ve ardından “İstifa” niyetini dile getirdi. “İstifam, şahsıma, sizlere ve CHP’ye yönelik alçakça komplo karşısında pes etmek anlamına gelmeyecektir” vurgusu yapan Baykal, mücadelesinin istifasının ardından süreceği açıkladı. Deniz Baykal’a, başta Olcay Baykal olmak üzere sofradaki herkesin, “Bugüne kadar aldığın tüm kararların arkasında olduk; bundan sonra da böyle olacak” sözleriyle destek verdi.

Duygusal anların yaşandığı kahvaltı sofrasında Baykal, “Böyle dönemlerde insan ailesinin değerini yeniden anlıyor. Dostların değerini, gerçek dostlarının kimler olduğunu yeniden keşfediyor. Sizin gibi bir ailem olduğu için bir kez daha gurur duyuyorum” dedi. Kahvaltının ardından Baykal, istifa metninin ön hazırlığını yapmak üzere çalışmaya başladı.

Baykal’ın dün sabahki mesaisi ise taslağını oluşturduğu metnin tamamlanmasıyla geçti. Bu sırada uzun süre sonra ilk defa telefonlara bakma görevini Olcay Baykal üstlendi. Olcay Baykal, eşiyle görüşmek isteyenlere “Deniz şu anda müsait değil” karşılığını vererek, Baykal’ın çalışmasının bölünmesini engelledi.

Önce MYK

Metnin tamamlanmasının ardından Baykal, özel kalemini arayarak saat 13.30’da basın toplantısı yapmak üzere hazırlıkların tamamlanması; MYK üyelerinin de basın toplantısı öncesinde toplanması isteğini iletti. Tüm bu süreç içinde özellikle sağ kolu Önder Sav’la istifası ve sonrasında izlenecek yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunan Baykal saat 13.30’da basının karşısına çıkarak, “Ben sizlere hakkımı helal ediyorum, siz de hakkınızı bana helal ediniz.” sözleriyle biten konuşmasını yaparak genel başkanlıktan ayrıldı.

Eşiyle başbaşa

CHP Genel Merkezi’nden, 06 CHP 001 otomobiline binerek Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte korumalar eşliğinde ayrılan Baykal, evine gitti. Baykal’ı evin kapısında Olcay Baykal karşıladı. Sav’ın kısa bir süre sonra ayrılmasıyla Deniz Baykal, eşi Olcay Baykal ile başbaşa kaldı. Dışarıdan görüntü alınmasın diye evin balkonuna çıkmayan Baykal çifti, mutfakta birlikte çay içti. Baykal, gazetecilerin görüşme tekliflerini kabul etmediği gibi partililerle de görüşmedi. Baykal’ın evinin bulunduğu sitede, özel güvenliğin yanı sıra polis de önlem aldı. Gazetecilerin eve yaklaşmasına izin verilmedi.

Haberin Devamı

BAYKAL BÖYLE İSTİFA ETTİ / WEB TV  

BAYKAL'IN KENDİ SESİNDEN HAYAT FELSEFESİ / WEB TV

BAYKAL ADAY GÖSTERİLEBİLİR

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!