Çocuğun suikast ihbarı polisi harekete geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Çocuğun suikast ihbarı polisi harekete geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 12:29

BAŞBAKANLIK internet sitesine dün bilgisayardan gönderilen “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast yapılacak” maili, Ankara’yı alarma geçirdi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hızla yaptığı araştırma sonunda mailin Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nden gönderildiği belirlendi. Ancak maili atan 13 yaşında bir çocuk çıktı.

Başbakanlık’a ait internet sitesine dün saat 12.20'de, “20 Mayıs'ta Baykal'ı vuracaklar. Vur emrini Sarıgül verdi. Lütfen başkanımızı koruyun” iddiasını içeren bir ihbar maili gönderildi. Elektronik postanın gönderilmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Baykal ile ilgili suikast iddiaları gündemde olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü anında uyarıldı ve araştırma başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı tesbitlerde, mailin Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nden gönderildiği belirlenerek, mesajın geçildiği bilgisayarın IP numarası belirlendi.

Dün akşam saatlerinden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden Gölcük’e gelen Terörle Mücadele ekipleri, bilgisayarın Gölcük’ün Halıdere semtindeki bir internet kafeye ait olduğunu tesbit etti. Ekipler burada bir dizi incelemeler sonunda e-maili Başbakanlık sitesine ilköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi E. adlı bir erkek çocuğun gönderdiğini belirlendi.

Babası bahçelerde işçi olarak çalışan ve hiperaktif yapısıyla tanınan E. adlı çocuk, dün gece yarısına kadar poliste tutuldu. Çocuğun bu maili son günlerde Deniz Baykal ile ilgili suikast iddialarının gündemde olması nedeniyle o yayınlardan etkilenerek Başbakanlık adresine gönderdiği kanaatine varıldı. Çocuk daha sonra serbest bırakılarak ailesine teslim edildi. Polis internet kafenin sahibi Deniz Dursun'un da bilgisine başvurdu.

İnternet kafenin sahibi Deniz Dursun, “Ben E.'yi yaklaşık bir yıldır tanıyorum. Buradan bir MSN adresi de almıştı. İşyerinde de sadece E. adıyla kayıtlı. E-maili de kendi adından atmış. Kayıtlara baktım. Çocuk kısa sürede bulundu. Benim de ifadem alındı. Zaman zaman işyerine geldiğini söyledim. Sanırım son günlerdeki olaylardan etkilyenerek böyle bir mail atmış” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!