Gerçek ülkücüler beni iyi tanır

Güncelleme Tarihi:

Gerçek ülkücüler beni iyi tanır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 16:49

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın, Kozan'daki cenaze töreni sırasında, kendisine gösterilen tepkiyi anlayışla karşıladığını söyledi.

Haberin Devamı

Tüzmen'i çevik kuvvet kurtardı

TÜZMEN'İ ÇEVİK KUVVET KURTARDI / FOTO GALERİ

TÜZMEN'E SALDIRI GİRİŞİMİ / WEB TV

Tüzmen, şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın, memleketi Adana'nın Kozan ilçesinde cenazesi toprağa verildikten sonra mezarlık çıkışında gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, hem kendisine hem hükümete tepki gösterilmesinin kişilerin o anki acılarından kaynaklandığını belirtti.

“Acılı insanlarımızın tepkilerini anlayışla karşılıyorum” diyen Tüzmen, “Ben Yörük Türkmen Şöleni'nden geliyorum. Oradaki insanları da gördüm, onlar sevgi ekiyorlar, teröristler de mayın ekiyor” dedi.

Tüzmen, konuya ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise, Adana'nın Sarıçam ilçesinde yapılan 8. Yörük Türkmen Şenlikleri'ne davetli olduğunu, burada “Türkmen Beyi” ilan edildiğini, kutlamalar sonrasında şehit cenazesine katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

GERÇEK ÜLKÜCÜLER BENİ İYİ TANIR

Gerek cenaze namazı, gerekse defin sırasında provokatörlerin kışkırttığı gençlerin tepkisiyle karşılaştığını hatırlatan Tüzmen, “Cenaze töreninde gençlerin kullanıldığı, öne sürüldüğü belliydi. Bazı yaşlı kişilerin teşvik ettiği görülüyordu. Biz, 12 Eylül öncesinde kullanıldık. Bugün gençler de şehit cenazelerinde çok iyi kullanılıyorlar. Ben bunu çok yakinen anlayabiliyorum, orada kendimi görebiliyorum” dedi.

Tepki gösteren gençlerin 1980 doğumlu bile olmadıklarını, şehit cenazelerinde bu çocukların kandırılıp öne sürüldüğünü savunan Tüzmen, şunları kaydetti:

“Terör örgütü bizi tehdit ediyor, diğer taraftan da milliyetçi geçinen kesim tarafından protesto ediliyoruz. Zaten bu çocukların hepsi 1980 doğumlu değiller. Bu ülkede gerçek milliyetçi ve gerçek ülkücüler beni çok iyi tanırlar. Biz şunu diyoruz, Türkmenler ve Yörükler bu ülkenin çok sıkıntı çeken bireyleri. Onların gelir seviyesi düşük, yaşam koşulları çok kötü. Eğitim durumları çok iyi değil ve parasızlar, işsiz güçsüzler. Ama Yörük ve Türkmenler bu toprağa sadece sevgi ekiyorlar Mevlana'nın dediği gibi. Bu toprağa sevgi ekiyorlar, başkaları gibi mayın ekmiyorlar. Yörükler hiçbir zaman bu ülkede bu şartlarda bu ülkenin askerine, öğretmenine, devletine kurşun sıkmamıştır. O nedenle Şehit cenazelerine baktığımda, yapılan protestolarla milliyetçi geçinen kesim, gençleri çok iyi kullanmasını beceriyorlar. Tıpkı, bir zamanlar bizi kullandıkları gibi”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!