Deniz Baykal'a suikast ihbarı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykala suikast ihbarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 13:20

Haberin Devamı

CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) şok gündem...           

MYK toplantısına Genel Başkan Deniz Baykal'a suikast düzenlemek için yurtdışından bir suikastçının geldiği ihbarı haberi damgasını vurdu.

MYK toplantısının ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

 'YETERLİ İLGİ GÖSTERİLMEDİ'        

İşte Sav'ın açıklamalarından satırbaşları:

15 Nisan günü yani eylem planının gerçekleştirileceği sırada Emniyet'e ihbar geliyor. İstanbul Emniyeti Baykal'a suikast ihbarını yaptı.

Ama bize aktarılanların yetersiz delil olduğu kanısına vardık.İstanbul Emniyeti ihbarı Ankara'ya iletmekle kalmamış ihbarın geldiği yeri de incelemiş. İhbarın bir internet kafeden yapıldığı ortaya çıkmış.

Haberin Devamı

Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. Bize göre yeterli bir incelemenin yapılmış olduğunu söyleyemem. Daha çabukluk beklenebilirdi. Hukukun gereği de budur. Bunların esirgendiği, yapılmadığı görülüyor.

Bizce yeterli ilgi gösterilmedi

Böyle bir ihbarı çok önceden alıp ana muhalaefet partisinin liderini koruma kollama görevi vardır Emniyet'in. Bu ihbarın bize çok önceden gelmesi gerekiyordu.

Bizim sonradan haberimiz oluyor. Teknoloji, kamuflajı yapmaya çok müsait. 13'ünde gelen ihbarı 15'inde gelmiş gibi gösterdilerse bu daha da vahim.

ÇAPKIN: İHBAR DOĞRU

 

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Baykal'a suikast yapılacağı ihbarının doğru olduğunu, ancak henüz gözaltına alınan olmadığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü çıkışında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çapkın, "Konu doğru. Ancak adliye boyutunda henüz operasyona dönüşmüş bir çalışma yok. Gözaltında kimse yok. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

 

VALİ GÜLER: GECİKME YOK KONU ANKARA'YA BİLDİRİLDİ

İstanbul Valisi Muammer Güler, 15 Nisan  tarihi itibarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezine CHP Genel Başkanı  Deniz Baykal'a yönelik eylem yapılacağına ilişkin elektronik posta yoluyla bir  ihbar ulaştığını ve hiç gecikmeden, gerekli önleyici tedbirleri almak üzere  Ankara Emniyet Müdürlüğüne bildirimde bulunulduğunu bildirdi.

Güler, Yenikapı Mevlevihanesi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore  edilen vakıf eserlerinin toplu açılış töreni öncesi basın mensuplarına, Baykal'a  yönelik suikast ihbarıyla ilgili açıklama yaptı.

Televizyonlarda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılacak bir eylem  ihbarıyla ilgili açıklamaların yer aldığını hatırlatan Güler, şunları kaydetti:

“15 Nisan tarihi itibarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü haber merkezine  email yoluyla bir ihbar mektubu intikal etmiştir. O ihbar mektubu üzerine emniyet  müdürlüğü derhal, hiç gecikmeden, gerekli önleyici tedbirleri almak,  bilgilendirilmek ve koruma tedbirlerini en üst düzeyde sağlamak üzere Ankara  Emniyet Müdürlüğüne gerekli bildirimde bulunmuştur. Hiçbir gecikme yoktur. Bunun  dışında gerekli araştırmaya başlanmıştır. Konu Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na  intikal ettirilmiştir. Halen de araştırması ve diğer işlemleri Şişli Cumhuriyet  Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülmektedir.”

Bütün adli işlemlerin, ilgili adli makamların talimatları üzerine  yürütüldüğünü, herhangi bir gecikmenin olmadığını anlatan Güler, “13'ünde  yapılacağı ifade edilen eylemle ilgili emniyete ayın 13'ünde değil, 15'inde  bildirimde bulunulmuştur. Derhal kanunun gereği yapılmıştır. Yetkililere de CHP  Genel Başkan Yardımcısına da İstanbul Emniyet Müdürlüğünde müdürümüzün ve ilgili  yetkililerin bilgilendirmesi olmuştur” dedi.

Güler, bir gazetecinin “İhbar mektubunun Önder Sav imzalı olduğu  söyleniyor” demesi üzerine de “Emailde imza yok. Emaildeki adres emniyet  müdürlüğü tarafından araştırıldı. Bir ikamet olmadığı, boş bir inşaata ait olduğu  belirlendi. İsmi geçenlerle ilgili olarak gerekli araştırma yapılıyor” diye  konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!