Sinir krizi

Güncelleme Tarihi:

Sinir krizi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Gergin süren Anayasa maratonu AK Partili Zülfikar İzol’un sinir krizi geçirmesine neden oldu.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ / FOTO GALERİ

Meclis’te “Yeter artık, onurumuzla oynayamazsınız” diye bağırıp masaları yumruklayan vekilin serçe parmağı kırıldı.

TBMM’de 3 haftadır süren Anayasa maratonunda aşırı yorgunluk ve gerginlik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol’un sinir krizi geçirmesine neden oldu. Genel Kurul salonundan zorla dışarı çıkartılan İzol’u, Başbakan Tayyip Erdoğan şaşkın bakışlarla izledi. Sağ yumruğunu masalara ve duvarlara vuran İzol’un serçe parmağı kırıldı.

Sıraları yumrukladı

Önceki gece Başbakan Erdoğan’ın mal varlığı ve dünyanın 10 zengini arasında olduğu yönündeki CHP iddiaları, dün yeni bir krize neden oldu. CHP’li Engin Altay, aynı iddiaları gündeme getirince, arkada oturan İzol, sıraları yumruklayarak bağırmaya başladı. İzol, “Yeter artık, onurumuzla oynayamazsınız. Bizim onurumuza laf edemezsin” diye bağırmaya başladı. İzol’un kürsüye yürümesini partili arkadaşları güçlükle engelledi. Durumu fark eden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Lütfen milletvekilini dışarı çıkarın, lütfen dışarı çıkın” diye müdahale etti.

Başbakan şaşırdı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve 5 AK Parti milletvekili, İzol’u sürükleyerek dışarı çıkardı. Olaya, İzol’un kulise çıktığı kapının yanındaki koltuklarda oturan Başbakan Tayyip Erdoğan da tanık oldu. Erdoğan, şaşkınlığını gizleyemedi. Bakan ve milletvekillerinin İzol’u susturmaya çalışmaları sonuç vermedi. İzol, kuliste de “Yeter artık, her gün küfür, her gün hakaret, yeter artık” diye bağırmaya devam etti. İzol’un sakinleşmediğini gören Başbakan yerinden kalkarak yanına gitti. Erdoğan, “Sakin ol” diyerek, İzol’un yanaklarından tuttu, getirilen suyu içirmeye çalıştı. Ancak İzol, Başbakanı bile tanımadan bağırmaya devam etti.

Zor sakinleşti

Haber verilen TBMM acil servis doktorları ilk yardım çantalarıyla koşarak, kulise geldiler. İzol, doktorların kendisine bakmasına da izin vermedi. Zorlukla koltuğa oturtulan milletvekilinin iki kolundan Çağlayan ve Eker tutarak güçlükle zaptetti. Olaya üzülen Başbakan o gruptan ayrılarak, başka bir yere oturdu. Kendisine müdahale edilmesine izin vermeyen İzol, “İyiyim, iyiyim” diyerek sakinleşti.

Oyunu kullandı

İzol, Şanlıurfa milletvekillerinin “Ağam hadi, dışarı ne olur dışarı çıkalım” ısrarlarıyla bahçeye çıkarak bir sigara içti. Burada da zaman zaman sinirlenen ve sigarayı yere atan İzol, Ömer Çelik’le Genel Kurul salonuna gelerek, oyunu kullandı. İzol, sakinleştikten sonra hastaneye gitti. Çekilen röntgende sağ elinin serçe parmağının kırıldığı görülünce alçıya alındı. İzol, Meclis’e dönünce Genel Kurul çalışmalarını televizyondan izleyen Erdoğan’ın yanına gitti ve elini öpmeye çalıştı. Buna izin vermeyen Erdoğan, İzol’u yanına oturtarak, sohbet etti.

Zor engelledi

BAŞBAKAN Erdoğan’ın mal varlığı ve dünyanın 10 zengini arasında olduğu yönündeki CHP iddiaları üzerine sinir krizi geçiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol’u vekiller şaşkınlıkla izledi. CHP’li Engin Altay’ın sözlerine kızıp duvarları ve sıraları yumruklayan İzol’un kürsüye yürümesini başta Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olmak üzere, partili arkadaşları güçlükle engelledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!