Önce evet sonra hayır

Güncelleme Tarihi:

Önce evet sonra hayır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Erzincan’da “İrticayla Mücadele Eylem Planı”nı uygulamaya koydukları iddiasıyla yargılanan 14 sanık arasında yer alan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında yürüyen bir soruşturma daha olup olmadığı konusunda kafalar karıştı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal sabahki oturumda “Var”, öğleden sonraki oturumda “Yanlış anlaşıldım, yok” dedi.
Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün üçüncü duruşması görülen davada tutuklu yargılanan Başsavcı Cihaner, söz alarak, yakın koruması olan polis memurunun geçtiğimiz günlerde Erzurum’a getirilerek ifadesinin alındığını bildirdi. Cihaner şunları söyledi: “Benimle ilgili devam eden bir soruşturma var mı, yok mu? Ayrıca benimle ilgili bu olaylar başlamadan önce, Samsun’dan seminerden dönüyorduk. Mola yerinde yemek yerken, resimlerim çekilmiş. Demek ki takip altındayım. Bu da kaygılarımda haklı olduğumu gösteriyor. Sizin egemenliğinizin kontrolünde olması gereken soruşturmaya paralel başka bir soruşturma yürüyor.”
Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay’ın bu iddianın cumhuriyet savcılığına müzekkereyle sorulmasına karar vermesi üzerine, Başsavcı Vekili Aksakal, “Devam eden soruşturma vardır. Hâlâ yürüyor. Gizlilik kararı vardır. Mahkeme istediğinde bilgi verebiliriz. Soruşturma tamamlandığında mahkemeye sunacağım” dedi.
Başsavcı Vekili Aksakal, öğleden sonraki oturumda ise yanlış anlaşıldığını söyledi. Düzeltme yapan Aksakal, yargılananlarla ilgili yeni bir soruşturma olmadığını belirtti.

Hâkime suç duyurusu

Mahkeme heyeti, İl Jandarma Komutanlığı santralinin dinlenmesine karar veren Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimi olan ve bu duruşmada da görev yapan İsmail Şahin hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Avukatı itiraz etti

İLHAN Cihaner’in avukatlarından Mustafa Güler savcılığın davaya paralel bir soruşturma yürütemeyeceğini söyledi. Mustafa Güler, böyle bir hakkın olmadığını savunarak, mahkemede çarpraz sorgu yapılacağını anımsattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!