Kocasına tecavüzden 15 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Kocasına tecavüzden 15 yıl hapsi isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 11:22

20 yaşındaki 1 çocuk annesi S.G.’ye kocasına 5 yıl önce 14 yaşındayken tecavüz etti iddiasıyla dava açıldı. Genç kadının 15 yıl hapsi isteniyor.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, ilginç “tecavüz” davasının hikâyesi 5 yıl önce İstanbul Kartal’da başladı. 2005 yılında 14 yaşındaki İ.G., kendisinden bir yaş büyük olan S.G. adlı kıza âşık oldu. Küçük âşıklar evlenmek istedi ancak aileleri bu duruma karşı çıktı. İki çocuk ise 4 Ekim 2005’te kimsenin olmadığı sırada İ.G.’nin evine gitti. Çocuklar burada cinsel ilişkiye girdi. Durumu öğrenen S.G.’in ailesi soluğu Kartal Cumhuriyet Savcılığı’nda aldı. G., ailesinin de baskısıyla İ.G.’nin kendisini kaçırıp tecavüz ettiğini ileri sürdü.

 

‘BASKI ALTINDAYDIM’

 

Haberin Devamı

Kartal Cumnuriyet Savcısı Mustafa Cevad Telli, İ.G. hakkında “reşit olmayanla cinsel ilişki, evi terk eden çocuğu, ailesine ve yetkili makamlara haber vermeksizin yanında tutmak” suçlarından soruşturma başlattı. Fakat soruşturma sürerken iki aile barıştı. İlişkiden 4 yıl sonra yani S.G. 20, İ.G. 19 yaşına geldiğinde genç kız hamile kaldı. S.G., Ocak 2009’da savcılığa giderek sevgilisiyle isteyerek birlikte olduğunu ancak ailesinin baskısı altında ifade verdiğini anlattı.

 

Sevgililer sorunların bittiğini düşünürken Savcı Telli, soruşturmaya bambaşka bir boyut getirdi. Olay tarihinde genç kızın, sevgilisinden 1 yaş büyük olmasını dikkate alan savcı, S.G. hakkında “cinsel istismar” suçundan Şubat 2009’da dava açtı. İddianamesinde istismarın “vücuda organ ve sair cisim sokmak suretiyle” işlendiğini ileri süren Telli, genç kızın 8 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi. Telli, isteyerek ilişkiye girmelerine rağmen İ.G.’nin olay tarihinde 12-15 yaş grubunda olduğu gerekçesiyle, genç kızın Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını istedi.

 

ADLİ TIP’A GİDECEK

 

Haberin Devamı

Ağustos 2009’da evlenen çiftin sonra da bir kız çocuğu oldu. Kısa bir süre sonra da S.G. “bebeğinin babasına tecavüz” iddiasıyla hâkim karşısına çıktı ancak avukatı olmadığı için ifade veremedi. Davanın görüldüğü Üsküdar Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, şimdi İ.G.’nin, “ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için” Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.

 

KANUN NE DİYOR ?

 

Türk Ceza Kanunu’na göre 15 yaşını doldurmamış her küçüğe karşı rızası olsun ya da olmasın işlenen cinsel saldırı, suçtur. Türk Ceza Kanunu’nda sadece 15 yaşı doldurmama ve 18 yaşı doldurmama ayrımı esas alınmaktadır. 15 yaşından küçük çocukların cinsel istismarı ise tek kategoride düzenlenmiştir.

 

Haberin Devamı

'CEZAEVİNDE Mİ YATACAKMIŞIM'

 Açılan davadan bilgisi olmadığını söyleyen taksici İ.G., “Bize herhangi bir tebligat gelmiş değil. Eşim hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını sizden duyuyorum. Böyle bir davanın neden açıldığını anlamış değilim. Ayrıca eşimle nikâh kıydık; kızımız da oldu” dedi. S.G. ise şaşkınlığını “Ben 15 yıl hapis mi yatacakmışım?” sorusuyla dile getirdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!