'Uyuşturucu satmayız, hırsızlık yaparız'

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu satmayız, hırsızlık yaparız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 09:19

Adana'da, kamuoyunda “Cono aşireti” olarak bilinen insanların yaşadığı mahallede, uyuşturucu satışına ve aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik yaklaşık bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda bir kadın, ''Biz uyuşturucu satmayız, hırsızlık yaparız'' diyerek polise tepki gösterdi.

Haberin Devamı

1000 POLİS BASKIN YAPTI / Foto Galeri

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, 20 Nisanda, uyuşturucu ticaretiyle ilgili, “torbacı” diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği ve 34 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonun ardından, ilk operasyonda yakalanamayanlar için yeni çalışma başlatıldı.
Yapılan istihbarat çalışmalarının ardından 16 gün önceki operasyonda olduğu gibi 50 araçla, KOM, Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 05.00'de Ulubatlı Hasan Mahallesini kuşattı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 100 polisin de görev yaptığı operasyonda, önceden belirlenen 14 ayrı adrese baskın yapıldı.
Yaklaşık bin polisin görev aldığı operasyonda mahalleye giren özel harekat ve çevik kuvvet polisleri, Cumhuriyet Savcılığının izni ile 14 evi tek tek aradı.
Duydukları gürültüyle yataklarından kalkan çocuklar, sokağa çıkarak şaşkın bakışlarla uzun namlulu silahlarla operasyon yapan polisleri izledi. Bazı vatandaşlar ise polisi operasyon yaptığı için alkışladı.

Haberin Devamı

Operasyona helikopterle de havadan destek verildi. Kaçan kişiler anında telsizle yerdeki ekiplere bildirilerek yakalanmaları sağlandı.
Operasyonun ardından daha önce uyuşturucu sattığı polis tarafından belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Zanlılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

“HIRSIZLIK YAPAR KRALLAR GİBİ YAŞARIZ”

Operasyon sırasında evi aranan bir kadın ise uyuşturucu satmadıklarını söyleyerek polise tepki gösterdi.
Geçimlerini hırsızlık ve dolandırıcılıktan sağladıklarını anlatan kadın, “Ne yapayım bizim geçimimiz hırsızlıktan. Hırsızlık yapar, krallar gibi yaşarım. Giderim Ankara ve İstanbul'a, vururum vurgunu, gelirim evime krallar gibi yerim. Onlar da soyulmasınlar. Bizim uyuşturucuyla işimiz olmaz. Allah uyuşturucuyu bizden uzak etsin” diye bağırdı.

KİMLİĞİNİ SAKLAYAN ZANLIYI DÖVMESİNDEN TANIDILAR

Ekipler, operasyonda aranan şahıslarla ilgili de detaylı kimlik araması yaptı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden kimlikleri tek tek kontrol eden ekipler, aranan kişileri gözaltına aldı.
Bir evde yapılan incelemede aranan kişinin kardeşi olduğunu söyleyen kişinin, sırtındaki dövmeden yalan beyanda bulunduğu belirlendi. Ekipler, daha önce de hakkında işlem yapılan, kimliğini kaybettiğini söyleyen kişinin aradıkları şahıs olduğunu, dövmeden anladı.
Polis 20 Nisan tarihinde aynı mahalleden uyuşturucu sattığı öne sürülen 43 kişiyi gözaltına almış, bu zanlılardan 34'ü mahkemece tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!