Sahte CD’yle yargılıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sahte CD’yle yargılıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 00:00

Erzurum’daki Erzincan Ergenekon davasını izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, sahte CD düzenlenerek belge niyetine iddianamenin ekine alındığını ileri sürdü.

Ateş, “3. Ordu Komutanı, sahte CD ve düzmece belgeyle terör örgütünün bir numaralı sanığı olarak yargılanıyor. Bu iddianame garip değil, garibin ötesinde ucube” dedi.

ERZİNCAN’da ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı uygulamaya koydukları iddiasıyla haklarında ‘Ergenekon silahlı terör örgütüne üye’ olmaktan dava açılan, aralarında 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in de bulunduğu 14 sanığın yargılandığı dava dün Özel Yetkili 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Ucube bir iddianame

Erzurum Adliye Sarayında devam eden Erzincan Ergenekon davasını iki günden beri izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Astsubay Orhan Esirger’in tutuklanmasından bir ay sonra sahte CD düzenlenerek belge niyetine iddianamenin ekine alındığı ileri sürdü. Türkiye’nin en saygın kişilerinin töhmet altında yaşamlarını sürdürmeye mahkûm edildiğini savunan Yılmaz Ateş, “3. Ordu Komutanı, sahte belgeyle, sahte CD ve düzmece belgeyle terör örgütünün bir numaralı sanığı olarak yargılanıyor. Bu iddianame garip değil, garibin ötesinde ucube. Böyle hukuk mu olur? Böyle yargılama mı olur? Tam bir kepazelik. Bakalım bu komedi daha nereye kadar devam edecek” dedi.

Reddi hakim talebine ret

İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan’ın Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay hakkındaki reddi hakim talebi oy birliği ile reddedildi. Başkan Karatay, Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal’dan iddianameyi okumasını istedi. İlk gün 24’üncü sayfada kalan Aksakal’ın iddianameyi baştan okumamasına avukatlar, itiraz etti. İlk duruşmada Ergenekon iddianamesini okuyan Aksakal, 24’üncü sayfanın sekizinci paragrafında yer alan ‘Müşteki Ahmet Demir’in Abdulvahap Güllü ile görüşmesine ilişkin teknik izleme kararı üzerine çekilen 3 adet CD kaydı. Bulunacak.’ cümlesini ‘Müşteki Ahmet Demir’in Abdulvahap Güllü ile görüşmesine ilişkin teknik izleme kararı üzerine çekilen 3 adet CD kaydı. Mevcuttur’ diye okuduğu için Avukat Turgut Kazan, “Kendi imzanızla dağıttığınız iddianamede bu söyledikleriniz yok. Bizde ‘bulunacak’, ‘delilim yok’ diyor, siz mahkemede ‘delil var’ diyorsunuz” dedi.

Cihaner: Olmayan CD’ler

Bu gelişme üzerine söz isteyen Başsavcı İlhan Cihaner, “Ceza yargıları iyiniyetle yürümez. Ceza yargılamasının kuralları vardır. Yapılan basit bir kelime hatası değildir. İddianame düzenlenmeden önce benim CD’lerim avukatlarıma verilmedi. Şimdi olmayan CD’lerin ortaya çıktığı şüphesi uyandırıyor” dedi. 61 sayfalık iddianamenin okunmasının tamamlanmasından sonra Cihaner’e savunma için söz verildi. Cihaner “Bundan sonra konuşmayacağım” demesinden sonra avukatı Turgut Kazan, “İddianame deliller görülmeden hazırlanmış. Bu bir suçtur. Bana savcı iddianameyi yazdığını söylemiyor. Gizli tanıklar sabıkalı. Ama burada yargılananların hiçbirinin sabıkası yok” dedi. Duruşma bugüne ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!