Hıdrellez coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Hıdrellez coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 22:51

Anadolu, Orta Asya ve Kafkasya'da kutlanan, geleneksel bahar şenliği "Hıdrellez"i kutlamak için çok sayıda insan Ahırkapı'da buluştu. Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri'nin 11. bu yıl ikinci kez Fatih Ahırkapı Parkı'nda gerçekleştirildi. Roman ritimleri, göbek dansları ve renkli görüntüleri ile karnaval havasında geçen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

KARE KARE HIDRALEZ COŞKUSU

Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği tarafından organize edilen Hıdrellez Şenlikleri'ne bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ev sahipliği yaptı. Geleneksel sokak orkestralarının Roman şarkılarını çalarak gezmesiyle başlayan şenlikte, çalgılar eşliğinde dans edildi. İki yıldan beri katılımcı sayısının fazlalığı nedeniyle Ahırkapı sokakları yerine Ahırkapı Parkı'nda düzenlenen şenlikte, Buzuki Orhan, Lüleburgazlı Küçük Hasan ve Tamer Kum, Göksenin İleri, Koçani Orkestrası, Trakya All Stars, Ege Hicaz, Ahırkapı Roman Orkestrası, Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Babaeski Roman Orkestrası, Makedon Folk Orkestrası, Trakya All Stars, Zilli Perküsyon Topluluğu, Ahirkapı Roman Orkestrası, Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Babaeski Roman Orkestrası, Kolektif İstanbul, Semaver Kumpanya Tiyatrosu, İlle de Sokak Grubu sahne aldı.

Haberin Devamı

Vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar, park içindeki ağaçlara dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla çaput bağlarken, kurulan panolara da dileklerini içeren notlar yazdı. Katılımcılar, hazırlanan panoların önünde bol bol komik hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!