CHP'liler Başbakan Erdoğan'ı protesto etti

Güncelleme Tarihi:

CHPliler Başbakan Erdoğanı protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 14:16

ANKARA'da CHP'liler, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü, Hitler'e benzeten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti.

CHP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, yakalarında İsmet İnönü’nün fotoğraflarıyla Başbakanlık binası önüne yürüdü. Türk bayrakları açan ve İnönü’nün büyük boy fotoğrafını taşıyan grup, ayrıca Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar atıp, ellerinde ‘Herkes haddini bilecek, sen de’ yazılı dövizler taşıdı. Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri, grubu Güven Park’ta durdurdu. Başbakanlık binası önüne yürümekte direnen grupla, polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Grup daha sonra Başbakanlık binasına yaklaşık 50 metre uzaklıkta basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, Başbakan Erdoğan’ı İnönü’yle ilgili söyledikleri sözleri nedeniyle kınadıklarını belirterek, “AKP bugüne kadar partimize ve yetkililerine o kadar çok şey söyledi ki, artık sözleri bitti diyorduk. Fakat birden sayın Başbakan, ikinci Genel Başkanımız, İstiklal Savaşı Kahramanı ve Türk demokrasisinin mimarı merhum İsmet İnönü’yü ‘badem bıyıklı’ ve ‘milli şef’ sıfatlarına dayanarak Hitler’e benzetti. Böylece Atatürk’e bugün için söz söylemeyenler, CHP’nin ilk döneminin yanı sıra İnönü’yü de gündemlerine almış oldular. Biz İnönü’nün şu sözünü bir kez daha ve önemle hatırlatmak istiyoruz: Bir memlekette namus erbabı, en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur” dedi. İsmet İnönü’yü bilmeyenlere, bilip de bilmezden gelenlere ve yalanın adına takiyye diyenlere de bir çift sözleri olduğunu kaydeden Yıldızlı, İnönü’nün, Kurtuluş Savaşı’nda, siyaset alanında yaptıkları ve imza attığı uluslararası antlaşmaları hatırlattı.

AK Parti’nin ülkeye ‘ümmet- millet’ tartışmasını getirdiğini iddia eden Ali Yıldızlı, “Neredeyse Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka hiçbir kurum ve kuruluşun sesi duyulmuyor. Sesi çıkması muhtemel Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay’a doğrudan müdahale etmek için sistemli ve topyekun çabaların en yüksek seviyede devam ettiği bugünlerde, partimize de saldırıların doğal olarak dozu arttılırak, yöntemleri çeşitlendiriliyor” diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak, CHP İl Başkanlığı'nın önüne kadar yürüyüp, olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!