Trafik polisinin şapkasına kamera

Güncelleme Tarihi:

Trafik polisinin şapkasına kamera
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 10:56

Denizli Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi, trafik polisleri ile sürücüler arasında yaşanan tartışmaları önlemek için ‘Destek Göz’ adlı kamera tasarladı. Trafik polislerinin şapkalarına takılacak şekilde tasarlanan kamera için Emniyet Müdürlüğü, patent başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İŞTE O KAMERA

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın Bilgi İşlem Şubesi'ne verdiği talimatla ‘Destek Göz’ adlı görüntülü ve sesli kayıt cihazı geliştirildi. Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli polisler tarafından gizli kamera ve şapkalara takılan ışık parçaları kullanılarak 3 ayda geliştirilen cihazı trafik ekipleri uygulamalarda kullanmaya başladı. Hafıza kartına 4 saat kayıt yapabilme özelliğine sahip olan ‘Destek Göz’, geceki uygulamalarda polisle sürücü arasında konuşmaları ışıklı olarak kayıt yapabiliyor.

‘Destek Göz’ü trafik polisleri şapkalarının ön kısmına takarak yapacakları işlemleri ve sürücülerle yaptıkları konuşmaları kaydediyor. ‘Destek Göz’ ile sürücü ya da trafik polisi arasında trafik cezası ve başka bir işlem nedeniyle yaşanacak tartışmaların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yeni geliştirilen cihaz, dün Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Delikliçınar Meydanı'nda kurulan stantta halka tanıtıldı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Alper Ay, cihazın maliyetinin 100 TL olduğunu söyledi. Ay, “Emniyet Müdürümüz Atilla Çınar'ın talimatıyla böyle bir cihaz geliştirdik. Gizli kamera ile ışığı olan bir parçayı birleştirdik ve polislerin şapkalarına takılması için küçük şekilde tasarladık. Cihaz 4 saat görüntülü ve sesli kayıt yapabiliyor. Cihaz sayesinde trafikte polisle sürücü arasındaki tartışmalara ve polemikler sona erecek. Yapılan işlemler cihazda kayıt altında tutulacak. Herhangi bir itiraz ya da tartışmada kayıtlara bakılabilecek. Şu anda 15 adet yaptık ve şehirler arası yollarda görev yapan trafik polislerine dağıtıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!